El Museu del Taulell d'Onda inaugura una exposició sobre la sostenibilitat feta per alumnes d'instituts

El Museu del Taulell d'Onda inaugura una exposició sobre la sostenibilitat feta per alumnes d'instituts
18/05/2023 -

El Museu del Taulell Manolo Safont d’Onda ha inaugurat una nova exposició temporal, Cap a un passat sostenible, feta per alumnes dels instituts Serra d’Espadà i Torrelló i del Màster de Secundària de la Universitat Jaume I. Cal assenyalar que hui se celebra el Dia Internacional dels Museus, per la qual cosa la presentació de la nova exposició ha servit per a recordar el treball que fa la institució per preservar i donar a conéixer la cultura ceràmica d’Onda.

Totes les obres de la mostra estan fetes pels estudiants i reflexionen sobre la necessitat de revertir la complicada situació mediambiental i climàtica mitjançant bones pràctiques humanitàries com la sostenibilitat.

La tinenta d’alcalde de l’àrea de Cultura, María Prades, ha acudit a la presentació de la nova exposició temporal del Museu. La regidora ha valorat el treball de la institució en la transmissió cultural: “Una de les millors labors del Museu és el foment de la cultura ceràmica entre els nostres joves”. “És important que el missatge de la sostenibilitat cale entre les noves generacions i una manera efectiva de fer-ho és mitjançant l’art, com veiem en aquesta exposició”, ha assenyalat.

Cal recordar que l’edició d’aquest dissabte, 20 de maig, de Dissabtes de ceràmica tractarà sobre aquesta exposició. Entre les 11.00 h. i les 14.00 h., els assistents a l’activitat descobriran la completa col·lecció de ceràmica artística del Museu del Taulell i participaran en un divertit taller.

Onda, ciutat de museus

El Museu del Taulell Manolo Safont no és l’únic en actiu actualment a Onda. Per a conéixer l’entorn natural onder i el funcionament dels antics molins és recomanable visitar Onda Natura, situat en el Vaig moldre de la Reixa.

D’altra banda, la gran novetat turística dels últims mesos és la Torre de la Presó, un museu situat en l’antiga presó medieval de la Font de dins. En ell, els visitants descobreixen com era la vida en una presó d’aquestes característiques tan particulars.

Finalment, cal destacar el Museu d’Història i Arqueologia Local, situat al Castell de les 300 Torres. En ell poden veure’s les famoses yeserías musulmanes del segle XIII, a més de diverses peces de les diferents civilitzacions que han poblat Onda al llarg de la seua història.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari