El Museu del Taulell d'Onda presenta una programació amena per a tots els públics aquest curs

El Museu del Taulell d'Onda presenta una programació amena per a tots els públics aquest curs
08/11/2022 -

El Museu del Taulell Manolo Safont ha presentat el seu extens catàleg d’activitats per a aquest curs. Amb el títol de ‘Projecte Empenta’, la institució proposa nombrosos projectes culturals i educatius per al foment de la cultura ceràmica ondera, tot un repàs a la història recent de la indústria i l’art a la ciutat.

Així, el Museu continuarà amb les seues visites guiades, amb múltiples opcions segons el tipus de públic i la temàtica. Destaquen activitats com ‘Dissabtes de ceràmica’, dissenyades per a tota la família i centrades en un tema. El pròxim serà el 26 de novembre i versarà sobre la ceràmica tradicional, la que s’usava i s’usa en el dia a dia de les llars. Amb aquesta acció, s’aprofita la inauguració de la nova ‘Sala de trepitja i ceràmica de forma’, centrada en aquest tipus de peces. El següent ‘Dissabte de ceràmica’ tindrà com a tema els pesebres ceràmics i se celebrarà el 17 de desembre. Aquesta activitat té un preu de tres euros.

En aquest sentit, el Museu també ofereix visites guiades amb un preu d’un euro. Si a la visita estàndard se li afig un taller per a fer peces ceràmiques, el preu ascendeix a tres. A més, els particulars podran inscriure’s a les visites ‘Història i tradició ceràmica’, en les quals es farà un repàs a tota la col·lecció museística. Aquest servei només s’oferirà alguns dissabtes i diumenges de cada mes.

Totes aquestes activitats requereixen inscripció prèvia telefonant al 964 770 873.

En relació amb l’àmplia oferta del Museu, la regidora de Cultura i Festes, María Prades, ha assenyalat: “El Museu del Taulell sempre dissenya projectes a l’altura del que és, una institució capdavantera a nivell nacional en el seu àmbit”. “Estem molt satisfets amb la seua labor d’ensenyament sobre la nostra cultura i història als xiquets i xiquetes onders”, ha afirmat.

Projectes educatius

El Museu del Taulell manté una relació constant amb les escoles d’Onda i altres municipis. Dins del projecte ‘Empenta’ hi ha plans per a escolars de 0 a 3 anys; en edat de cursar infantil i primer cicle de primària i a la carta segons grups i edats. A més, duu a terme projectes com ‘Descobrir el taulells’ per a escoles de dins i fora d’Onda o ‘Els fruits de la tardor’, que porta fent-se 18 anys i està dedicat a xiquets de segon de primària. Tots aquests plans han d’acordar-se entre els equips docents de les escoles i el personal del Museu i compten amb tallers dedicats a cada edat en els quals es dissenyen peces de ceràmica.

Per a estudiants més majors, cal recordar que el Museu col·labora amb l’I.E.S Serra d’Espadà i l’I.E.S. Torrelló en el disseny de peces per al Dia Internacional dels Museus. Cada any, aquesta activitat porta aparellada una temàtica, en 2023 serà ‘Cap a un passat sostenible’.

Exposició temporal

Cal recordar que ‘Cultivant la introspecció’, l’exposició que recorre els últims anys de producció de la ceramista Carmen Ballester seguirà en el Museu del Taulell fins al dia 27 de novembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari