El Museu del Taulell d'Onda es converteix en un referent de la cultura ceràmica

El Museu del Taulell d'Onda es converteix en un referent de la cultura ceràmica
05/01/2021 -

El Museu del Taulell Manolo Safont d’Onda s’ha convertit en un referent de la cultura ceràmica gràcies al projecte que va posar en marxa l’Ajuntament, ‘Mutar-hi. Redescobrint la cultura ceràmica’, amb l’objectiu de reactivar la seua activitat davant la pandèmia de la Covid-19.

Així ho avalen les xifres, ja que malgrat les restriccions imposades per les autoritats sanitàries com són la reducció de l’aforament per sala i nombre de persones per grup, el confinament perimetral i la restricció de la mobilitat ciutadana, prop de 6.000 persones han passat per les seues instal·lacions durant aquest últim any.

L’adaptabilitat del Museu a les noves mesures que anaven sorgint a mesura que avançava la pandèmia, així com el seu pla de contingència, han possibilitat redissenyar la seua activitat per a continuar la divulgació i promoció. “Des d’aquest equip de govern hem apostat per les nostres tradicions i per continuar donant a conéixer el gran valor de la nostra cultura ceràmica”, ha destacat la tinenta d’alcalde de l’àrea de Cultura, María Prades.

Dissabtes de ceràmica

Un dels projectes que ha tingut un gran acolliment, aconseguint omplir totes les places oferides de les sessions programades, ha sigut ‘Dissabtes de ceràmica’, amb el qual les famílies han pogut gaudir d’un breu recorregut per les instal·lacions per a conéixer més detalladament les exposicions i després han posat en pràctica l’aprés en un taller de ceràmica. Gràcies a aquests tallers lúdics, grans i menuts van tindre l’oportunitat de posar a prova la seua creativitat.

Tal va ser l’èxit d’aquest projecte que el mes de novembre es va realitzar una segona sessió en diumenge perquè les famílies que estaven en llista d’espera pogueren participar.

Col·laboració amb els centres educatius

Més de 400 escolars d’Onda han pogut gaudir de les activitats que ha organitzat durant aquest any el Museu. Un exemple de la bona col·laboració amb els centres educatius és el projecte col·laboratiu destinat a l’alumnat de 2n de Primària, ‘Els Fruits de la tardor’. En ell, van participar tots els col·legis d’Onda, sumant un total de tretze grups.

Davant les circumstàncies de la pandèmia de la Covid-19, el consistori va adaptar aquesta activitat perquè 5 grups feren la modalitat presencial, 7 grups van optar per l’opció en la qual el personal del museu es desplaçava fins als centres educatius per a realitzar les activitats i un grup va optar per treballar de manera autònoma, rebent el material i instruccions per part del museu.

El Museu continua amb el redisseny de propostes perquè en els pròxims mesos s’amplie l’oferta d’activitats als grups d’infantil i alumnat de 0 a 3 anys, aconseguint així, despertar l’interés per la cultura ceràmica des d’edats primerenques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari