El Museu del Taulell d'Onda suma al seu patrimoni artístic taulells de principis del segle XX

L’ONG Quisqueya dona al Museu 317 exemplars de taulells de gran valor cultural

El Museu del Taulell d'Onda suma al seu patrimoni artístic taulells de principis del segle XX
31/12/2021 -

El Museu del Taulell Manolo Safont d’Onda ha ampliat la seua col·lecció ceràmica amb la incorporació de 317 taulells de models i motius diferents datats de principis del segle XX. La col·lecció ha sigut donada per l’ONG Quisqueya que, amb l’objectiu de salvaguardar aquestes peces de gran valor cultural, les ha cedides al Museu perquè puguen ser contemplades per la multitud d’onders i visitants que rep al cap de l’any la instal·lació.

La col·lecció es compon, en la seua gran majoria, de taulells modernistes i va ser retirada per l’onege després d’una obra a la casa de Carrer Portal de València, propietat de la mateixa i actualment emprada com a habitatge social. Entre els exemplars cedits per Quisqueya es troben 7 models nous de peces ceràmiques que el Museu no tenia en la seua col·lecció.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester ha agraït la donació de Quisqueya i ha assenyalat que “la conservació del nostre patrimoni i cultura ceràmica és essencial per a donar a conéixer la nostra història a generacions futures. Des de l’Ajuntament continuem impulsant i acostant la cultura ceràmica del nostre municipi a través de peces úniques com aquestes que reflecteixen l’art ceràmic que alberga la nostra ciutat”.

Donacions

El consistori en la seua aposta per la cultura i la tradició ceràmica continua obrint les portes del Museu del Taulell Manolo Safont d’Onda a tot aquell que vulga donar peces artístiques de qualsevol índole. Són nombroses les obres que s’han cedit fins al moment al museu, un significatiu conjunt de peces artístiques que contribueixen al desenvolupament i enriquiment de la col·lecció permanent del museu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari