Onda posa en marxa un museu interactiu en el Molí de la Reixa

S’està ultimant el projecte que exposarà la història de l’aigua, minerals i fòssils del Parc Natural Serra d’Espadà

Onda posa en marxa un museu interactiu en el Molí de la Reixa
11/11/2019 -

Onda modernitza la seua col·lecció municipal museogràfica de paleontologia i mineralogia incorporant les noves tecnologies, amb monitors interactius i panells digitals, amb la finalitat d’acostar la ciència i el patrimoni natural de la Serra d’Espadà d’una manera senzilla, didàctica i divertida als turistes i veïns d’Onda.

Així, s’estan ultimant els treballs d’adequació i modernització de les exposicions de fòssils i minerals que alberga el centre expositiu del Molí de la Reixa – OndaNatura, en el marc d’un projecte finançat per l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana.

La regidor de Promoció Econòmica, María Baila, ha recalcat que “Onda és una ciutat riquíssima en patrimoni cultural i natural, és un orgull per als ondenses preservar el nostre llegat i és el nostre deure traure el màxim potencial als nostres recursos per a convertir-los en focus d’atracció de visitants”.

Exposició “Tresors de la Terra”

D’altra banda, en la planta baixa del Moli de la Reixa els visitants ja poden gaudir de tot el relacionat amb la història de l’aigua i molins del municipi així com de la flora i fauna del Parc Natural Serra d’Espadà.

Quan acaben les obres d’adequació, a la fi d’aquest mes, en la primera planta el visitant trobarà l’àrea de paleontologia. Finalment, en la segona es podrà contemplar la infinita i rica varietat de roques i minerals que alberga la ciutat d’Onda.

Tal com ha explicat Balla, “amb aquestes millores en les instal·lacions passarem d’oferir una exposició estàtica a una dinàmica i moderna, que ens permetrà conéixer millor els tresors de la naturalesa que alberga Onda”.

Ruta “Camins dels Dinosaures”

A més, el Molíe de la Reixa pertany a la ruta Camins dels Dinosaures de la Comunitat Valenciana, oferint una exposició única de mamífers i vertebrats cenozoics.

Aquesta ruta suma trenta recursos dedicats a la paleontologia distribuïts per tot el territori valencià, i que té un dels seus punts d’interés a Onda, tant en la col·lecció Museogràfica de Paleontologia i Mineralogia del Molí de la Reixa com en el Museu de Ciències Naturals “El Carmen”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari