El Museu del Taulell suma obres ceràmiques de l'artista Rafael Guallart i la donació d'un forn del taller Vicente Adelantado

Ballester: “És un honor albergar peces carregades d’autenticitat i tradició en el Museu, que preservarem i donar a conéixer”

El Museu del Taulell suma obres ceràmiques de l'artista Rafael Guallart i la donació d'un forn del taller Vicente Adelantado
05/03/2020 -

El Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ ha rebut obres ceràmiques dels prestigiosos artistes Rafael Guallart Carpí i Ferrán Guallart, pare i fill tots dos ceramistes amb ampli calat a la província de Castelló, així com del famós taller de Vicente Adelantado.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, acompanyada de Ferrán Guallart i del fill de Vicente Adelantado, ha signat aquest matí l’acta on es fa efectiva la donació d’aquestes peces al Museu.

Cal destacar que Rafael va ser professor de Dibuix a l’Escola de Ceràmica d’Onda entre 1926 i 1936, per la qual cosa el seu llegat a Onda queda latent. Entre les obres donades es poden trobar: 15 taulells amb decoració en ‘corda seca’, plats pintats a mà, documents ceràmics i esbossos originals de tots dos autors.

A més, el ceramista Vicente Adelantado ha cedit una mufla, és a dir el forn de ceràmica que utilitzava per a coure les seues peces en el taller Vicente Adelantado d’Onda, molt pròxim al Museu.

Entre els objectes que destaquen es troben una taula revestida de taulells amb motiu de natura morta, imitació d’una obra de Picasso, així com 8 suports per a col·locar les peces en el forn i 20 caixes amb diferents formats d”escaldat ceràmic’.

En paraules de Ballester: “És un honor albergar peces carregades d’autenticitat i tradició en aquest temple del taulell. Promet que les preservarem i a donar-les a conéixer a les generacions del present i per descomptat a les del futur”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari