El Museu del Taulell 'Manolo Sanfont' d'Onda custodia un llibre del sigle XVI escrit per Martí de Viciana

Ballester: “És un orgull posseir tan valuós tom que narra la història de la nostra ciutat, un dels testimonis de les Germanies”

El Museu del Taulell 'Manolo Sanfont' d'Onda custodia un llibre del sigle XVI escrit per Martí de Viciana
10/01/2020 -

El ‘Museu del Taulell Manolo Safont’ custòdia en una vitrina amb termòstat, el llibre escrit en 1564 per l’il·lustre notari de Borriana, Martí de Viciana, titulat “Llibre Tercer de la Crònica de l’Ínclita i Coronada Ciutat i Regne de València”.

Aquesta obra única ha sigut donada per Carmen Barceló, una veïna d’Onda el marit de la qual va trobar l’exemplar en un mercat d’antiguitats a Nova York. El cobejat llibre posseeix una coberta del segle XVIII i està protegit per una vitrina amb termòstat amb la finalitat de garantir la seua conservació.

La primera edil, Carmina Ballester, ha visitat les instal·lacions del Museu al costat de la donant, qui ha compartit la història del llibre des que el va trobar en territori americà fins a la seua arribada a Onda, amb la finalitat de poder mostrar-ho als milers de visitants que acudeixen cada any al museu.

Una obra única

Tal com ha afirmat, Ballester: “és un orgull posseir tan valuós tom a casa que narra la història de la nostra ciutat i que és un dels testimonis més importants de l’època de les Germanies”. En aquest llibre, Martí de Viciana elabora una descripció topogràfica de les poblacions valencianes, entre les quals es troba Onda. Destaca especialment un dibuix del llavors centre històric de la ciutat emmurallada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari