Onda inicia les obres del Castell per a millorar l'accessibilitat

Els operaris instal·laran blocs de formigó i una rampa de fusta per a facilitar l’accés a la zona de l’Alcazaba

Onda inicia les obres del Castell per a millorar l'accessibilitat
04/11/2019 -

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat dues obres a l’interior del Castell amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat i salvaguardar el seu patrimoni històric i cultural. La regidora de l’Àrea de Promoció Econòmica, María Baila, ha comprovat al costat dels tècnics el desenvolupament de les obres i ha remarcat que “és important facilitar l’accés a tota la ciutadania perquè puguen vindre a Onda i gaudir d’un dels millors atractius del nostre municipi”.

L’obra, que pretén millorar l’accés a la zona de l’Alcazaba, s’ha iniciat amb la instal·lació d’una rampa equipada amb ferro i fusta que connectarà la zona del Museu d’Història i Arqueologia Local de l’Albacar amb l’Alcazaba. A més, s’emplaçaran uns blocs de formigó que facilitaren l’accés directe cap a l’Alcazaba per a totes les persones que tinguen mobilitat reduïda. Aquests blocs s’adhereixen a les característiques singulars del terreny irregular del Castell d’Onda. A més, el seu disseny i ergonomia facilitaran l’accés de màquines pesades en les futures obres que es realitzen dins dels voltants de la fortificació. En tractar-se de blocs individuals, es poden moure de lloc i reutilitzar sempre que es necessite.

Recuperació de patrimoni

D’altra banda, també s’estan duent a terme les obres de consolidació de l’Alcazaba en les seues fases B i C que permetran recuperar l’estructura arquitectònica d’un palau d’època Taifa. Actualment, els arqueòlegs es troben hidrofugant alguns dels murs excavats amb la finalitat de bloquejar l’accés de la pluja i poder extraure la sal del seu interior. Aquest procés ajudarà al fet que la conservació de l’estructura siga més longeva. “Aquest tipus d’accions serveixen per a posar en valor el patrimoni cultural i històric de tots els ondenses”, assegura Balla. Així mateix, aquesta actuació també ajudarà a conservar la zona de l’Aljub, un espai interior que s’utilitzava per a recollir l’aigua potable de la pluja i conduir-la a través de canals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari