L'Oficina Municipal del Consumidor d'Onda ajuda a resoldre conflictes a més de 1.000 veïns en 2021

L'Oficina Municipal del Consumidor d'Onda ajuda a resoldre conflictes a més de 1.000 veïns en 2021
14/03/2022 -

Amb motiu del Dia Mundial dels Drets dels Consumidors, que se celebra demà 15 de març, l’Ajuntament d’Onda ha realitzat balanç de l‘Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor d’Onda (OMIC), la qual atén consultes, reclamacions i queixes, així com la resolució de conflictes dels consumidors ondenses.

Així, les dades mostren com, any rere any, són més els onders que confien en aquest servei i l’utilitzen com a recurs. En 2019 es van atendre 537 veïns i veïnes, en 2020 el número va ascendir fins a 568 i el passat 2021, un total de 1116 onders van acudir a l’oficina per a exposar les seues consultes, reclamacions o queixes. Entre els temes més reclamats es troba la banca, telefonia mòbil, electricitat, compravenda i assegurances.

Sobre aquest tema, l’edil de Promoció Econòmica, María Baila, ha volgut destacar la importància del paper de l’oficina: “les dades demostren que els onders confien en l’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor i que recorren a ella perquè els assessoren i els ajuden a exercir els seus drets com a consumidors”.

L’oficina atén de manera presencial mitjançant cita prèvia, telefonant al 964 771 193 o escrivint un correu electrònic a omic@onda.es, en el seu horari establit de dimarts a la vesprada de 16.30 a 18.30 hores i dijous i divendres en horari de demà entre les 9.30 i les 14 hores.

Mediació

És ressenyable que l’OMIC utilitza com a tècnica de resolució de conflictes la mediació. Un procediment mitjançant el qual remet un escrit a l’empresari o professional reclamat, comunicant el problema plantejat per un consumidor o usuari que ha adquirit algun producte o ha utilitzat algun servei en la seua empresa o establiment. Una vegada comunicat, l’OMIC li dona un termini per a la resposta al problema plantejat i si no s’arriba a un acord entre les parts, s’ofereix informació sobre altres vies de resolució del conflicte: Administracions competents de Consum, Juntes arbitrals o Jutjats i Tribunals de Justícia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari