L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor d'Onda gestiona 266 cites durant el primer trimestre

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor d'Onda gestiona 266 cites durant el primer trimestre
28/04/2021 -

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor d’Onda, ha atés i gestionat durant el primer trimestre de l’any 266 consultes, així ho ha reflectit l’OMIC en el seu informe d’actuacions.

D’aquestes 266 cites ateses per part de l’OMIC, la majoria d’elles han sigut per a sol·licitar informació i iniciar un procés de reclamació. Les dades també assenyalen que les reclamacions formulades fan referència, en la seua majoria, a companyies telefòniques, seguint reclamacions contra Agències de viatges, proveïdors d’energia i finalment, entitats bancàries.

Sobre aquest tema, l’Edil de Promoció Econòmica, María Baila, assenyala: “les dades reflecteixen la confiança depositada dels onders en aquest servei municipal a l’hora d’exercir els seus drets com a consumidors”.

Després de l’estat d’alarma, l’oficina ha représ l’atenció presencial mitjançant cita prèvia, en el seu horari establit de dimarts a la vesprada de 16.30 a 18.30 hores i dijous i divendres en horari de demà entre les 9.30 i les 14 hores.

Mediació

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor utilitza com a tècnica de resolució de conflictes la mediació. Un procediment mitjançant el qual remet un escrit a l’empresari o professional reclamat, comunicant el problema plantejat per un consumidor o usuari que ha adquirit algun producte o ha utilitzat algun servei en la seua empresa o establiment. Una vegada comunicat, l’OMIC li dóna un termini per a la resposta al problema plantejat i si no s’arriba a un acord entre les parts, s’ofereix informació sobre altres vies de resolució del conflicte: Administracions competents de Consum, Juntes arbitrals o Jutjats i Tribunals de Justícia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari