L'Ajuntament està culminant els projectes del pla d'embelliment urbà Onda Bonica per a enguany

L’Ajuntament està culminant els projectes del pla d’embelliment urbà Onda Bonica per a enguany

L'Ajuntament està culminant els projectes del pla d'embelliment urbà Onda Bonica per a enguany
01/12/2020 -

Els veïns d’Onda ja poden gaudir de nou de la plaça del carrer Cervantes després de la remodelació que ha dut a terme el govern municipal per a fer-la accessible, sumar espai verd i renovar el mobiliari urbà en homenatge a l’escriptor Miguel de Cervantes i a la seua obra més universal, El Quixot de la Manxa.

Així, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, al costat de l’edil d’Ordenació del Territori, Juan López, han descobert aquest matí el mural ceràmic del Quixot i Sancho que presideix la plaça com a acte simbòlic d’obertura. Així mateix, s’ha instal·lat un original banc en forma de llibre que reprodueix les primeres pàgines de la història del famós cavaller i el seu fidel escuder.

L’obra, executada per l’empresa d’Onda Consvenir by Gargallo i amb gres porcellànic de la signatura Natucer, ha consistit a eliminar les vores de formigó per a ampliar la zona verda, millorar l’accessibilitat, instal·lar una dotzena de bancs i renovar el sistema d’il·luminació amb la col·locació de nous fanals de tecnologia led. El pressupost total ha ascendit a 39.817 euros.

“L’objectiu d’aquesta actuació era ampliar l’espai verd, embellir la plaça i facilitar el passeig de les persones amb mobilitat reduïda per a sumar un nou espai agradable als onders. Seguim avant amb el projecte Onda Bonica per a convertir Onda en un lloc amb major qualitat de vida, bell i accessible”, ha destacat Ballester.

10 projectes i 450.000 euros

Cal recordar que durant aquest any l’Ajuntament ha executat un total de 10 actuacions en el projecte d’Onda Bonica que s’han fet o s’estan duent a terme amb una inversió total superior als 450.000 euros. Els projectes en qüestió, a més de l’esmentat, són la remodelació de les escales de la Moreria, la nova zona infantil de la Plaça Espanya, la rehabilitació del Parc Crist Obrero, la instal·lació d’un gran mural ceràmic en la zona degradada de la Font de la Força, el pàrquing al costat del Molí de la Reixa, la reforma de la plaça Miguel Hernández, el pàrquing i zona infantil en la plaça 8 de març, la remodelació del solar de la Serratella i el mosaic per al túnel d’entrada a Onda que estan confeccionant els alumnes del Centre Ocupacional El Vaig moldre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari