Onda obri la convocatòria per a sol·licitar un habitatge social d'emergència

L’Ajuntament ultima les obres de rehabilitació d’un parc de huit habitatges

Onda obri la convocatòria per a sol·licitar un habitatge social d'emergència
07/11/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha obert el termini de convocatòria per a la presentació de sol·licituds dels habitatges socials d’emergència. D’aquesta manera, els onders amb major dificultat d’accés a una llar podran instal·lar-se en aquestes cases que gestionarà el consistori i derivarà a les famílies que complisquen els requisits a través dels serveis socials municipals.

Les persones interessades hauran de presentar una sol·licitud i la documentació necessària en el Registre General de l’Ajuntament o telemàticament a través de www.onda.es/carpetaciudadana i, després, una comissió tècnica estudiarà i puntuarà cadascun dels casos. Els interessats poden consultar els requisits en l’ordenança reguladora en https://bit.ly/31czqc1.

Per part seua, el regidor de Benestar Social, Óscar Valero, ha apuntat que “des de l’àrea de benestar i família treballem per aconseguir que totes les famílies tinguen un habitatge digne on puguen viure amb seguretat, pau i dignitat. El nostre objectiu com a equip de govern és no deixar a ningú arrere”.

Tres dels habitatges socials d’emergència són el resultat dels treballs de rehabilitació i equipament cofinançats en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). A aquestes tres cases cal sumar altres dues que cedeix la Caixa Rural La nostra Senyora de l’Esperança d’Onda i que estan pendents de la selecció de les famílies candidates.

Ordenança reguladora

Segons estableix el reglament, els Serveis Socials s’encarregaran de valorar les unitats de convivència candidates i gestionar l’assignació dels habitatges sempre que reunisquen els requisits de les bases generals. L’estada tindrà una duració inicial d’un any, que es podrà ampliar a sis mesos més si es justifica i mitjançant un informe social favorable.

Un altre punt destacable de l’ordenança és que es tindrà especialment consideració a les famílies monoparentals, víctimes de violència de gènere i a aquelles persones amb ascendents o descendents amb discapacitat al seu càrrec.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari