Onda obri al públic el nou patrimoni descobert en el Palau Taifa del Castell

Onda obri al públic el nou patrimoni descobert en el Palau Taifa del Castell
06/01/2022 -

El castell de les 300 torres d’Onda suma nou atractiu i valor cultural amb el patrimoni descobert, en la zona nord del Palau Taifa, gràcies als treballs d’excavació que s’han dut a terme durant aquests mesos.

Així, els visitants ja poden contemplar el resultat de les investigacions arqueològiques que han tret a la llum noves estructures de l’època andalusina, com un pati amb canals de circulació d’aigua que, segons els experts, va tindre una comunicació directa amb el palau a través d’una porta oberta en el mur, com testifica l’obertura encegada encara visible en el mur. A més, en el costat oposat del pati s’han documentat altres estades o parterres, en un dels quals s’ha localitzat un pou d’un metre de diàmetre llaurat en la mateixa roca.

L’objectiu del govern municipal és recuperar i conservar noves parts d’aquesta fortalesa catalogada Patrimoni Històric Espanyol i Bé d’Interés Cultural. “Des de l’Ajuntament seguim avant amb la nostra aposta per consolidar la ciutat com a referent turístic de la Comunitat Valenciana i el nostre castell com a recurs cultural i turístic de primer nivell”, ha explicat l’edil de Promoció Econòmica, Maria Baila.

Aquesta important actuació suma una inversió total de 300.000 euros, cofinançats al 50% entre el govern municipal i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a través de la subvenció de l’1,5% cultural concedida a l’Ajuntament.

Primer castell accessible

Cal recordar que el castell d’Onda s’ha convertit en la primera fortalesa accessible de la província de Castelló gràcies a les últimes actuacions del consistori, amb la finalitat d’obrir l’espai a les persones amb mobilitat reduïda o diversitat funcional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari