Onda obri una oficina de transparència per a millorar la qualitat democràtica

La nova unitat administrativa serà responsable en matèria de transparència, reutilització i accés a la informació

Onda obri una oficina de transparència per a millorar la qualitat democràtica
12/11/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha constituït una nova Oficina de transparència, reutilització i accés a la informació a fi de millorar la qualitat democràtica dels onders. La unitat desenvolupa les funcions relacionades amb el dret d’accés a la informació de tots els ciutadans i la seua activa participació en la presa de decisions, entre altres.

La creació d’aquesta nova unitat suposa un increment i reforç de la transparència de l’activitat pública en benefici dels ciutadans. Aquesta nova forma de gestió de la informació es basa en la transparència, com a mitjà per a involucrar a la ciutadania en la participació i en la col·laboració amb els assumptes de caràcter públic.

Sobre aquest tema, el regidor de Joventut, Innovació i Biblioteques de l’Ajuntament d’Onda, Vicent Bou, ha destacat que: “L’accés a la informació és un nexe de confiança entre la institució i la ciutadania. Creiem essencial treballar a oferir informació veraç, transparent, fluida i actualitzada”.

L’Ajuntament d’Onda, anteriorment reconegut i guardonat en els premis de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies a la transparència i foment de la participació per la involucració ciutadana, aposta per la creació d’unitats i iniciatives que advoquen per la qualitat democràtica dels onders.

iParticipo

D’altra banda, cal ressaltar que des de l’àrea d’Innovació del consistori s’empra la nova aplicació mòbil iParticipo amb l’objectiu de recollir les propostes dels onders i involucrar-los en les decisions del govern.

Aquesta eina, de desenvolupament 100% valencià, permet personalitzar les qüestions que vols preguntar als teus ciutadans i ciutadanes; exportar els resultats en senzills gràfics per a extraure conclusions; establir sistemes de votacions amb garantia d’autenticitat; o realitzar consultes ciutadanes, entre moltes altres funcions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari