Onda obri la seua primera Escola d'Igualtat amb cinc jornades orientades a educar i prevenir la violència de gènere

Les sessions es podran seguir de manera presencial i online i van dirigides tant a docents com a AMPA i públic en general

Onda obri la seua primera Escola d'Igualtat amb cinc jornades orientades a educar i prevenir la violència de gènere
22/09/2021 -

La primera edició de l’Escola d’Igualtat d’Onda ja és una realitat gràcies a la col·laboració conjunta de l’Ajuntament i el Centre de Formació, Innovació i Recursos per al Professorat (CEFIRE) de la Generalitat Valenciana. Onda ha sigut un dels municipis pioners a posar en marxa aquesta iniciativa, sota el nom ‘Que bona Onda!’, que persegueix educar en igualtat i en valors per a una societat més justa sense violència de gènere ni discriminacions.

Així, del 6 al 20 de novembre s’impartiran cinc jornades temàtiques dirigides a docents, AMPA i públic en general que es podran seguir tant de manera presencial com online. En total s’han habilitat 200 places, 150 per a personal docent i 50 per a AMPA i públic en general, de les quals la meitat seran presencials, que es desenvoluparà a la sala La Cassola, i l’altra meitat per al format en línia. Totes aquelles persones interessades es poden inscriure a partir de demà dijous 23 i fins al 2 de novembre en la web municipal www.onda.es.

“L’educació en igualtat és la clau per a fomentar una societat més justa i acabar amb les conductes violentes, per això des del govern municipal hem fet un pas avant per obrir les portes d’aquesta escola que segur que ajudarà a combatre aquest greu problema”, ha apuntat la regidora d’Igualtat, Elena Albalat, qui ha sigut la responsable de presentar aquesta proposta educativa.

Programa

L’escola arrancarà dissabte que ve 6 de novembre, de 9.30 a les 14 hores, amb la temàtica ‘Per una educació igualitària: diferents però iguals’. El divendres 12, de 17.30 a les 21 hores, se celebrarà la segona jornada centrada en ‘Educar en igualtat per a detectar i prevenir la violència de gènere’. La tercera sessió tindrà lloc el dissabte 13, de 9.30 a les 14 hores, i versarà sobre com formar els ‘Agents de canvi enfront de la violència de gènere’. La quarta jornada serà el divendres 19 de novembre, de 17.30 a les 21 hores, i tractarà sobre ‘Bones pràctiques en els centres educatius’. Finalment, el dissabte 20, en una sessió que es retransmetrà en línia per a tot l’alumnat, es clausurarà la primera edició de l’escola amb el taller ‘Referents audiovisuals en igualtat en la generació Zeta’.

Per a impartir les sessions s’ha buscat a personal expert en diferents àrees com la psicopedagogia, educació social, treballadores socials, mediació escolar, medicina legal, agents d’igualtat, mestres així com dones supervivents de la violència de gènere. A més, la Policia Local d’Onda també col·laborarà en una xarrada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari