Onda neta, condiciona i senyalitza la xarxa de 90 quilòmetres de senderes homologades per a fomentar el turisme actiu

Onda neta, condiciona i senyalitza la xarxa de 90 quilòmetres de senderes homologades per a fomentar el turisme actiu
25/10/2020 -

L’Ajuntament d’Onda està treballant en la neteja, condicionament i revisió de la senyalització d’alguns trams de la xarxa municipal que suma 90 quilòmetres de senderes homologades per la Federació d’Esports de Muntanya (FEMECV). La finalitat d’aquesta mesura, que persegueix fomentar el turisme actiu, és mantenir en perfecte estat els camins i garantir el pas i la seguretat dels usuaris.

D’aquesta manera, el govern municipal ha contractat a una empresa local perquè s’encarregue de la revisió i el manteniment de les rutes, aplicant les mesures correctives necessàries, a més de treballar en l’homologació de noves senderes. Les primeres actuacions s’estan duent a terme en el PR CV 360, conegut com ‘Les Piràmides’, on els arbres caiguts a causa del passat incendi de la Serra Espadà han bloquejat el pas produint diversos incidents amb senderistes que han precisat de l’ajuda dels serveis d’emergències. Per a això, s’ha revisat el traçat mitjançant l’ús de drons davant la impossibilitat d’accedir a aquest.

El regidor de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, ha explicat que “si volem fomentar el turisme actiu i consolidar-nos com a ciutat saludable és fonamental invertir a mantenir en bon estat els nostres camins i senyalitzar-los com cal”.

Les senderes homologades d’Onda són: El Calvari (SL-CV 106), de 9,9 quilòmetres; Santa Barbara (SL-CV 107), de 8,5 quilòmetres; El Montí (SL-CV 142), de 5,5 quilòmetres; Els Moles (PR-CV 161), de 37 Quilòmetres; la Variant 161 (PR-CV 161.1), de 5,5 quilòmetres; Les Piràmides (PR-CV 360), de 16,3 quilòmetres; i El Salvador (PR-CV 361), d’11,7 quilòmetres.

Rutes cicloturistes

A més, el govern municipal també ha aconseguit l’homologació internacional, per part de la International Mountain Bicycling Association (IMBA), de quatre rutes cicloturistes pel seu terme municipal. Es tracta d’un reconeixement a la qualitat dels recorreguts, senyalització i serveis que ofereix la ciutat als ciclistes i que obri al municipi noves oportunitats turístiques i de promoció en l’àmbit mundial.

En total, Onda suma més de 50 quilòmetres de senderes i pistes homologades per a tots els nivells que condueixen al ciclista fins a enclavaments únics com l’embassament del Sitjar, l’esmitori del Salvador o la Serra d’Espadà. Tota la informació sobre les rutes es poden consultar en l’Oficina de Turisme d’Onda així com en la web ona.bike, on també es poden descarregar digitalment els tracks.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari