Onda activa el Centre de Coordinació d'Emergències per a millorar el temps de resposta a la ciutat i els polígons

Onda activa el Centre de Coordinació d'Emergències per a millorar el temps de resposta a la ciutat i els polígons
27/10/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha activat el Centre de Coordinació d’Emergències dotat a fi de millorar el temps de resposta tant a la ciutat com dels polígons industrials en cas d’emergència. Així, en l’espai que s’ha creat nou en dependències municipals, la Policia Local, en cas d’emergència, podrà coordinar de forma més efectiva els operatius així com la col·laboració amb bombers i cossos i forces de seguretat de l’Estat.

Aquesta actuació, que compta amb una inversió de 85.000 euros, s’emmarca en el Pla Onda Logistic per a la millora de les àrees industrials i logístiques d’Onda que ha posat en marxa l’equip de govern amb la condició de sumar competitivitat a les empreses i atraure noves inversions.

En aquesta línia, la regidora de Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha assenyalat que “amb aquesta actuació sumem esforços en la vigilància de tot el municipi, ja que aquest sistema facilita la labor de la Policia per a poder actuar en cas d’emergència en el menor temps possible”.

Onda SOS

Aquesta iniciativa s’uneix a altres accions impulsades per l’Ajuntament per a millorar la seguretat ciutadana com l’aplicació mòbil Onda SOS que ja suma més de 600 usuaris actius. Aquesta app connecta als veïns amb les dependències de la Policia Local a través d’un sistema de geolocalització i després d’activar una alerta mobilitza les patrulles de la Policia per a acudir fins al lloc en el qual es trobe la possible víctima.

La parada segura, en l’avinguda País Valencià, és un altre element de seguretat que ha habilitat el govern municipal. Aquesta parada d’autobús compta amb un botó d’emergència que connecta amb la reguarda de la Policia Local. El seu funcionament és molt senzill. En el moment en el qual una persona prema el botó de la parada s’activarà una càmera de vídeo i un micròfon que estan connectats amb les dependències de la Policia Local, així com un avís sonor i llums d’emergència. Després de comprovar l’estat de la persona que haja premut el botó, la Policia activarà un protocol d’auxili i mobilitzarà una patrulla que es desplaçarà fins a la parada d’autobús per a atendre el possible incident.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari