Onda commemora el Dia Internacional de la Dona en un acte institucional al so de blues

Onda commemora el Dia Internacional de la Dona en un acte institucional al so de blues
08/03/2020 -

Onda ha acollit en l’espai cultural, ‘La Cassola’ un acte en commemoració del ‘Dia Internacional de la Dona’, en el qual els portaveus del Partit Popular, Elena Albalat i Partit Socialista, Ximo Huguet han llegit el Manifest en un dia tan assenyalat. A més, s’ha projectat un audiovisual dedicat a promoure els drets i la igualtat de les dones en la societat.

Les protagonistes del vídeo #8DeMarzo ‘Dia Internacional de la Dona’ són 8 veïnes d’Onda que han prestat la seua imatge i veu per a reflexionar sobre els rols de gènere, la bretxa salarial, els avantatges i inconvenients d’haver nascut dona, en definitiva, per a contar la seua història que va lligada a aquesta ciutat de l’interior de Castelló.

Entre els congregats allí es trobaven l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester ajunte alguns regidors més, i per descomptat, les vertaderes protagonistes del moment, les veïnes que han col·laborat en aquest projecte que s’ha realitzat des de la regidoria d’Igualtat.

“Des de l’ajuntament treballarem per a aplicar i construir polítiques que permeten a les dones tindre els mateixos drets i oportunitats en tots els àmbits de la nostra societat. És així com junts, homes i dones aconseguirem la igualtat real”, ha destacat Elena Albalat, regidora d’Igualtat.

Vídeo-Homenatge ‘Dia Internacional de la Dona’

En aquest vídeo-homenatge es mostra la història i reflexions de 8 dones onderes de diferents edats, que representen els diferents àmbits de la societat: esport, cultura, emprenedoria, seguretat ciutadana, majors, solidaritat, tradició i ceràmica amb l’únic objectiu de commemorar el Dia Internacional de la Dona.

A més, el consistori ha programat activitats d’oci i culturals durant tot el mes de març perquè en paraules d’Albalat “el dia de la dona no sols es quede en la celebració d’un dia en concret, sinó que es prolongue en el temps conscienciant així a tota la població”.

Concert de Jazz

A manera de clausura, el dueto de jazz “Big Mama Montse and Sister Marion”, actuarà en aquesta mateixa sala, en un concert de blues, variant del jazz en el qual es fusionarà veu i piano.

Beques de formació en pràctiques per a dones víctimes de violència de gènere

L’actual equip de govern ha ampliat en número i duració les beques oferides per a dones víctimes de violència de gènere. En total es concediran cinc beques, sumant una més respecte a l’any passat.

Així, els becats es formaran durant cinc mesos i tindran una remuneració de 600 euros per 25 hores setmanals, augmentant en 100 euros el salari respecte a la convocatòria anterior i en dos mesos el període formatiu.

Per part seua, les dones víctimes de violència de gènere hauran de ser majors d’edat fins als 64 anys, ser veïnes d’Onda, reunir la condició de dona supervivent a la violència de gènere acreditada bé a través d’una sentència condemnatòria, una resolució judicial amb mesures per a la protecció de la víctima o una ordre de protecció a favor de la víctima.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari