Onda adjudica els dos primers habitatges socials a famílies sense recursos i prepara noves llars

Onda adjudica els dos primers habitatges socials a famílies sense recursos i prepara noves llars
26/07/2022 -

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat l’adjudicació de dos dels habitatges socials d’emergència situades en el centre històric, concretament en carrer Tremedal i carrer la Llum. Aquests habitatges destinats a lloguer social serviran per a pal·liar la trava de col·lectius amb major dificultat d’accés a una llar.

Així, dues famílies onderes seleccionades podran instal·lar-se a partir de l’1 d’agost en aquestes cases que gestionarà el consistori durant l’any vinent, l’estada del qual es podrà ampliar a sis mesos més si es justifica mitjançant un informe social favorable. Aquest programa està cofinançat pels fons per al desenvolupament regional (FEDER) de la Unió Europea.

La comissió tècnica de valoració de sol·licituds d’habitatges socials d’emergència s’ha encarregat de valorar les unitats de convivència candidates i gestionar l’assignació de les cases, a més d’incloure als beneficiaris, sempre que reunisquen els requisits de les bases generals, en el programa d’ajudes d’emergència social per a dotar-los de prestació econòmica amb la qual fer front al pagament de la renda i despeses de comunitat, aigua i llum.

“Des de l’equip de govern hem treballat per tindre els mecanismes necessaris per a, en casos d’emergència, donar resposta residencial. Amb aquesta iniciativa complim amb el doble propòsit de millorar el servei social als ciutadans i, d’altra banda, recuperar habitatges degradats del centre històric”, ha apuntat Óscar Valero, tinent d’alcalde de l’Àrea de Benestar, Família i Majors i Seguretat Ciutadana.

Parc habitatges

En paral·lel, l’Ajuntament regularà el parc de huit habitatges de lloguer social que està promovent el govern municipal en col·laboració amb la Caixa Rural La nostra Senyora de l’Esperança d’Onda. A partir d’estiu, els onders amb major dificultat d’accés a una llar ja podran instal·lar-se en aquestes cases, que gestionarà el consistori, i derivarà a les famílies que complisquen els requisits a través dels serveis socials municipals.

Actualment, dues cases ja estan disponibles per a entrar a viure i altres tres del centre històric, que es trobaven en ruïnes, estan en obres per a adequar-les a les necessitats d’habitabilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari