Onda adjudica l'execució del projecte museogràfic de l'antiga presó del segle XVI per 32.000 euros

Onda adjudica l'execució del projecte museogràfic de l'antiga presó del segle XVI per 32.000 euros
01/03/2022 -

Les obres de restauració i museïtzació de l’antiga presó del segle XVI que està duent a terme l’Ajuntament d’Onda continuen avançant a bon ritme, tant és així que el govern municipal acaba d’adjudicar a l’empresa Fusteria Sebastián López Valero SL el contracte per a l’execució del projecte museogràfic per un import total de 32.425 euros.

L’objectiu és que aquest mateix estiu Onda sume un nou recurs turístic i cultural amb l’obertura de l’antiga presó, situada en l’enclavament medieval de la Font de Dins. Aquest nou espai estarà dotat de tots els serveis d’atenció al visitant necessaris per a difondre i divulgar la història d’aquest singular edifici.

D’una banda, s’exhibirà la col·lecció permanent com a eix vertebrador de la visita, a través d’un cuidat discurs de conceptualització sobre la història de la Vila d’Onda, els usos a què s’ha destinat històricament l’edifici, com a seu del poder municipal i Casa del Consell o Casa de la Vila, com a seu de la Cort del Justícia, màxima autoritat del municipi o el seu ús com a oficina de pesos i mesures. I, d’altra banda, s’adequarà la visita als espais de la torre, amb els seus valors arquitectònics i històrics, així com de les petjades que han perviscut en els seus murs, com a document únic i testimonial. El termini estimat d’execució del museu és de quatre mesos.

Sobre aquest tema, la regidora de Promoció Econòmica, Maria Baila, ha assenyalat que “amb aquesta actuació recuperem un emblema patrimonial d’Onda i complim l’objectiu de sumar una nova experiència única als visitants, amb la finalitat d’atraure més turisme i de major qualitat”.

Edifici amb història

L’edifici medieval està format per dues construccions adossades que estan connectades a partir de la planta segona. En una d’elles es troben les cel·les i la torre del rellotge, mentre que l’altra és de tipologia residencial, amb façana a la plaça de l’Almodí. Els espais que es destinaran a zona museística són la planta primera de la construcció de tipologia residencial, la segona planta per complet i la tercera planta de la torre del rellotge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari