Onda adjudica el projecte europeu de remodelació de l'avinguda País Valencià por 926.000 euros

Ballester: “Aquesta obra millorarà, embellir i modernitzar una de les principals artèries per a fer-la més segura, agradable i eficient”

Onda adjudica el projecte europeu de remodelació de l'avinguda País Valencià por 926.000 euros
12/10/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha adjudicat per 926.250 euros el projecte de remodelació de l’avinguda País Valencià com a bulevard comercial. La guanyadora del concurs públic ha sigut l’empresa Guerola Transer SLU.

Aquesta avinguda és una de les principals artèries de comunicació amb major trànsit i amb un gran nombre de comerços que ara es modernitzarà amb la millora de la seguretat viària, accessibilitat i mobilitat; la dinamització de l’activitat comercial; la millora de la il·luminació; i la instal·lació de major infraestructura verda i arbratge urbà. Aquesta important inversió s’emmarca en l’Estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat (EDUSI) que cofinança la Unió Europea en un 50% a través dels Fons FEDER.

Cal recordar que per a dur a terme el projecte el govern municipal ha dut a terme un procés de participació veïnal mitjançant el qual ha recaptat un total de 244 aportacions dels onders a través d’una enquesta i també ha organitzat taules de participació en les quals s’ha convidat a tots els col·lectius afectats per la remodelació, com són residents, comerciants, hostalers, proveïdors, veïns, turistes, ciclistes, vianants o associacions. La majoria d’enquestats coincideix que els vianants han de tindre prioritat en aquesta via, seguits dels automòbils particulars i dels proveïdors i vehicles dels serveis municipals. Per tot això, el govern municipal ha donat instruccions perquè el projecte tinga especial sensibilitat amb les voreres i rampes, passos per als vianants accessibles, reforç de la senyalització, semàfors, mobiliari urbà, il·luminació i espais verds.

“Aquesta obra millorarà, embellir i modernitzar una de les principals artèries d’Onda amb l’objectiu que tots els usuaris, tant conductors com vianants i ciclistes, puguen fer ús d’aquesta avinguda de forma més segura, agradable i eficient. En definitiva, el projecte persegueix millorar la qualitat de vida dels onders”, ha explicat l’alcaldessa, Carmina Ballester.

La reurbanització de l’avinguda serà des dels carrers Ben Al Abbar i Alfons Pallarés fins al carrer Cervantes. Així mateix, el projecte contempla en les zones de descans nou mobiliari modern de formigó prefabricat amb formes escultòriques (seient, banc o jardinera) i de vegetació. Es projecta l’agrupació de contenidors creant illes en les quals es col·locaran recipients de les diferents fraccions de reciclatge. El termini d’execució de les obres és de huit mesos a partir de la formalització de l’acta de replanteig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari