Onda adquireix una emblemàtica casa del centre històric per a convertir-la en sala d'exposicions

Onda adquireix una emblemàtica casa del centre històric per a convertir-la en sala d'exposicions
23/11/2021 -

L’emblemàtica casa del carrer San Isidro, en ple centre històric, que fins hui alberga un centre de transformació d’Iberdrola, ja forma part del patrimoni municipal després de l’adquisició per part de l’Ajuntament d’Onda. L’alcaldessa, Carmina Ballester, ha arribat a un acord amb la companyia elèctrica i restaurarà l’edifici amb la finalitat de convertir-lo en una segona sala d’exposicions.

Aquest mateix matí, davant l’arc de pedra de la casa, s’ha signat davant notari el contracte de compravenda. “Tant Iberdrola com aquest Ajuntament entenem que una casa de gran valor patrimonial en ple centre històric no era el lloc més adequat per a albergar un centre de transformació elèctric, per això traiem la infraestructura, per a la tranquil·litat i seguretat dels veïns, i la rehabilitarem com a ús cultural, que és el que es mereix i permetrà dinamitzar també aquesta zona declarada Bé d’Interés Cultural”. Per part d’ID-E Xarxes Elèctriques Intel·ligents Iberdrola ha signat Jose Miguel Martínez.

Qualitat del servei

En paral·lel, es duran a terme tres actuacions en infraestructures que alberguen centres de transformació amb l’objectiu de renovar les instal·lacions i millorar la seguretat i la qualitat de subministrament elèctric en diverses zones. Així, es demolirà el centre de transformació situat al carrer Sant Elías, que compta amb una instal·lació antiga, i s’instal·larà un nou en el pàrquing del col·legi Pio XII que permetrà millorar la qualitat de servei de l’entorn. Finalment, s’està tramitant la demolició de l’edifici que albergava un antic centre de transformació en la plaça Miguel Hernández i que porta diversos anys inactiu.

“Gràcies als veïns detectem que hi havia instal·lacions elèctriques molt antigues que suposaven moltes molèsties i talls de subministrament. De manera immediata ens vam posar en contacte amb Iberdrola i no van dubtar a col·laborar per a solucionar i millorar la qualitat del servei, per la qual cosa vull agrair la seua predisposició i compromís amb l’Ajuntament d’Onda. A més”, ha explicat la primera edil.

Aquest pla d’actuació tindrà una continuïtat durant els pròxims anys amb la finalitat de modernitzar les instal·lacions i canalitzacions d’electricitat, d’acord amb els compromisos de desenvolupament sostenible que ha assumit el govern municipal, en el pla d’acció Onda 2030, per un desenvolupament energètic més eficient i verd.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari