Onda adquireix mascaretees de lectura labial per a millorar l'atenció directa a les persones amb discapacitat

Onda adquireix mascaretees de lectura labial per a millorar l'atenció directa a les persones amb discapacitat
19/05/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha adquirit màscares especials de lectura labial perquè els professionals de Serveis Socials puguen millorar l’atenció directa a les persones amb discapacitat, amb dificultats auditives i, així mateix, facilitar les interaccions socials amb els veïns. Es tracta de màscares higièniques transparents i reutilitzables, fins a 30 rentades, amb certificació UNEIX-CWA, amb gran respirabilitat i que no entelen les ulleres.

“Les persones amb discapacitat es troben entre les més colpejades per la COVID-19, per això des dels governs tenim una oportunitat única per a dissenyar i implementar recursos per a construir societats més inclusives i accessibles. Aquestes màscares són vitals per a garantir la comunicació entre el veí i els tècnics municipals”, ha explicat el regidor de Benestar Social, Óscar Valero.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), més del 5% de la població mundial pateix algun tipus de pèrdua d’audició discapacitant. Llegir els llavis i observar les expressions de la cara són vitals per a aquells que depenen de la comunicació visual, com la lectura labial o l’ús del llenguatge de signes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari