Onda adquireix tres antigues cases del centre històric per a reformar-les i destinar-les a usos socials

Onda adquireix tres antigues cases del centre històric per a reformar-les i destinar-les a usos socials
05/02/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha adquirit tres antics habitatges annexos al carrer Portal de València amb l’objectiu de reformar-les i incorporar-les al parc municipal d’habitatges socials al servei dels onders que les necessiten.

Així, el govern municipal adequarà aquestes cases i habilitarà diversos apartaments en elles per a cedir-los de manera temporal a joves en risc d’exclusió social, persones desnonades, víctimes de violència de gènere o persones sense llar fins a aconseguir la normalització de la situació social i econòmica.

Amb aquest projecte, Onda sumarà un total de huit habitatges socials. En tres d’elles, situades als carrers Tremedal i La Llum, ja s’estan executant les obres de reforma integral i estaran preparades per a donar servei enguany. Aquesta actuació està cofinançada pels fons per al desenvolupament regional (FEDER) de la Unió Europea. Els altres dos habitatges, ja aptes per a entrar a viure, les cedeix la Caixa Rural d’Onda.

Doble objectiu

Amb aquesta mesura, i complint amb el seu programa, l’Ajuntament compleix el doble propòsit de millorar el servei social als ciutadans i, d’altra banda, recuperar espais i habitatges degradats del centre històric per a dinamitzar la zona.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha apuntat que “ens vam comprometre a no deixar a cap onder arrere i per això treballem per a aconseguir que totes les famílies tinguen dret a un habitatge digne. I a més ho fem dignificant, embellint i posant en valor el nostre centre històric, declarat Bé d’Interés Cultural, tan abandonat fins ara”.

Pacte ‘Tots per Onda’

Cal recordar que aquesta era una de les propostes consensuades en el pacte ‘Tots per Onda’ entre totes les forces socials, econòmiques i polítiques de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari