Onda aconsegueix el consens polític per a reclamar mesures urgents davant l'augment del preu del gas natural

Onda aconsegueix el consens polític per a reclamar mesures urgents davant l'augment del preu del gas natural
14/09/2022 -

El consens ha sigut el gran protagonista del ple ordinari de setembre de l’Ajuntament d’Onda, ja que els tres grups municipals han donat llum verda a una Declaració Institucional dirigida al Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana. El text recull el suport sense fissures a la indústria ceràmica i l’exigència de posar en marxa noves mesures per a pal·liar els efectes de l’augment del preu del gas natural en el sector ceràmic de la província.

Així mateix, les indústries intensives com les de taulells, esmalts i colors fa molts mesos que estan aguantant uns preus de gas excessius que estan minant la seua competitivitat i els seus resultats. Així, el Consistori ha reflectit en el text que la falta de suport a la cogeneració per part del Govern central ha suposat un greuge per a la indústria castellonenca i concretament d’Onda.

En aquest sentit, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha destacat: “Des de l’Ajuntament estem al costat dels nostres empresaris i treballadors que amb esforç, sacrifici i molta faena han convertit a la indústria taulellera en una de les capdavanteres del món”. “No és just que milers de llocs de treball de la província estiguen en joc”, ha manifestat la primera edil.

Cal destacar que la primera edil va mantenir una reunió amb l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer) en la qual es van abordar temes com el desafiament de l’augment dels costos energètics i els terminis poc realistes en matèria de descarbonització.

Sí als bous

Durant el ple del dia, també s’ha presentat una moció conjunta per part del Grup Popular i Socialista per a exigir a la Generalitat Valenciana el seu suport a la festa del ‘Bou al carrer’, amb el vot en contra del grup municipal Compromís.

El text recull que el ‘Bou al carrer’ és una tradició arrelada en la Comunitat Valenciana per multitud de factors històrics, sociològics i culturals en la qual se celebren més de 8.600 festejos taurins anuals. A més, comporta una acció social i cultural en la qual milers de visitants i veïns d’Onda gaudeixen de les festes de la Fira d’Onda, així com dels diferents festejos taurins que es duen a terme en els barris del municipi.

Sobre aquest tema, la portaveu de l’equip de govern municipal, María Prades, ha assenyalat: “Onda no es pot entendre sense bous i representa una de les majors fonts d’ingressos de la nostra economia local”. “Continuarem defensant la cultura taurina que tan bons moments i emocions ens ha regalat”, ha afegit.

EGM NORD-2

En paral·lel, el Consistori continua apostant pel desenvolupament dels polígons industrials del municipi amb l’objectiu de sumar riquesa i diversificar l’economia local. Així, durant el ple també s’ha aprovat per unanimitat l’esborrany d’un conveni de col·laboració i l’autorització provisional de la constitució de la segona Entitat de Gestió i Modernització (EGM) de la ciutat. Cal destacar que l’EGM NORD-2 abastarà les àrees industrials de Trencadella, Corral Roig i Colomer, amb l’objectiu de millorar la competitivitat, aconseguir una gestió professionalitzada i atraure avantatges fiscals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari