Onda trasllada al·legacions a la Generalitat sobre el nou decret de municipis turístics que deixa fora a la ciutat

Onda trasllada al·legacions a la Generalitat sobre el nou decret de municipis turístics que deixa fora a la ciutat
12/02/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha remés a l’Agència Valenciana de Turisme un document amb al·legacions a la nova proposta del Consell de modificar els criteris per a la distinció de municipi turístic amb la qual la majoria de l’actual xarxa de pobles i ciutats perdria la catalogació i, per tant, suposarà un fre important en el desenvolupament del sector en aquesta ciutat i es quedarà fora de la promoció nacional i internacional.

Des de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament es proposa que es valore per nivells els criteris i es reben beneficis segons el grau de compliment amb la finalitat d’evitar que molts pobles, com el cas d’Onda, es queden sense oportunitats de desenvolupar-se turísticament i perden aquesta important font d’ingressos. També s’incideix en la necessitat de valorar als municipis de costa de manera diferent als d’interior, ja que no és possible arribar al nivell de pernoctacions o places d’allotjament reglat que els municipis de platja ofereixen. Cal destacar que Onda compta amb 242 places d’allotjament i el decret marca un mínim de 500 places.

En paral·lel, la ciutat ha realitzat una important aposta pel desenvolupament turístic durant els últims anys i compta amb oficines de turisme, un Pla Estratègic de Turisme i ha realitzat grans inversions a condicionar emblemes com el castell, convertint-lo en la primera fortalesa accessible de la província, l’espai Onda Natura en el Molí la Reixa o la imminent remodelació i posada en valor de l’antiga presó.

Des de l’àrea que coordina la regidora Maria Baila també s’està treballant a aconseguir la norma UNE ‘Q’ de qualitat turística per a l’oficina de turisme del centre històric, declarat Bé d’Interés Cultural al costat del castell. Un altre dels projectes que estan en marxa és l’actualització del Pla Director de Turisme Intel·ligent per a pujar del nivell 1 als 3.50.000 visitants anuals.

“Onda rep cada any entorn de 50.000 visitants que poden gaudir de les nombroses experiències turístiques, culturals i gastronòmiques que ofereix la ciutat, per això no tenen cap sentit que ara ens deixen de considerar municipi turístic, i més en un moment tan dur per al sector com és la pandèmia que els ha obligat a tancar amb zero ingressos durant molt de temps”, ha apuntat Baila, qui ha instat a la Generalitat Valenciana a escoltar i atendre les al·legacions d’Onda i de la resta de municipis i modificar els criteris des del sentit comú.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari