Onda suma una aliança estratègica amb el Port de Castelló per a enfortir els avantatges competitius a les empreses

L’alcaldessa visita les instal·lacions portuàries de la mà del president i acorden crear noves sinergies de col·laboració

Onda suma una aliança estratègica amb el Port de Castelló per a enfortir els avantatges competitius a les empreses
17/12/2020 -

L’Ajuntament d’Onda continua treballant en el seu pla d’atraure noves inversions a la ciutat i millorar la competitivitat del seu parc industrial a través del projecte ‘Onda Logistic. Mediterranean Business Park’. En aquesta ocasió, el govern municipal ha sumat una aliança estratègica amb la principal plataforma logística de la província, el Port de Castelló, que al tancament de 2019 va moure un trànsit de 20.720.852 de tones.

L’alcaldessa, Carmina Ballester, i el regidor d’Ocupació i Hisenda, Salvador Aguilella, han visitat aquest matí les instal·lacions portuàries de la mà del president, Rafa Simó, i la directora del port, Ana Ulloa. Allí, Ballester ha pogut conéixer de primera mà els serveis i infraestructura que pot oferir el port a les empreses instal·lades a Onda i, així mateix, ha acordat amb Simó estrényer la col·laboració i crear noves sinergies entre el govern municipal i l’Autoritat Portuària.

“Per a continuar creixent com a destinació industrial necessitem treballar de la mà de les grans plataformes logístiques de la província com és el port. Aquesta aliança ens permetrà continuar treballant per ser útils a les nostres empreses i millorar la competitivitat i qualitat d’Onda com a parc logístic”, ha apuntat Ballester.

L’alcaldessa també ha incidit en què “en el curt camí que portem recorregut ja hem aconseguit que grans empreses internacionals es fixen en aquest xicotet racó del Mediterrani per a invertir i desenvolupar els seus negocis. Però no ens conformem i continuarem posant tota la nostra obstinació a cridar al talent, atraure inversions i sumar noves oportunitats”.

Per part seua, el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, s’ha referit al port de Castelló com el port de tota la província i, en aqueix sentit, ha insistit en la necessitat de teixir aliances amb tot el seu entorn. “Som una eina al servei de les empreses” ha indicat, “i volem crear sinergies amb les empreses amb vocació exportadora que estan implantades a Onda”.

El president de PortCastelló s’ha referit a les oportunitats que generarà l’estació intermodal per a tot el territori “perquè permetrà guanyar en competitivitat i suposarà un estalvi logístic per als nostres sectors productius”.

Rafa Simó ha presentat a l’alcaldessa el projecte impulsat pel port de Castelló de generació d’un hub d’innovació tecnològica, serveis logístics i portuaris sota el paraigua de “Castelló Port Lab”. “La innovació i la digitalització no són reptes de futur per a l’Autoritat Portuària de Castelló, sinó són fonamentals sobre els quals ja estem treballant”.

Onda Logistic

Onda Logistic contempla avantatges fiscals, serveis personalitzats i formació a la carta, l’agència d’inserció acreditada al servei de les empreses, actuacions de millora dels polígons i moltes altres mesures amb la fi última d’ajudar al teixit empresarial i consolidar ocupacions.

Com a xifra rellevant, cal apuntar que des de juny de 2019 Onda suma 37 llicències d’obra major concedides, registrant una inversió total de 54,7 milions d’euros per a ampliar i construir noves naus a la ciutat. Aquesta xifra duplica totes les inversions registrades durant els últims quatre anys.

Pla d’inversions

Cal recordar que Onda ja està duent a terme inversions per més d’un milió d’euros per a millorar els serveis en els 12 milions de metres quadrats de sòl empresarial que disposa Onda i en la qual es troben instal·lades més de 500 empreses. Ja s’ha iniciat la construcció del carril bici que unirà part de la zona industrial, des del Baixador de Betxí, fins al nucli urbà. La instal·lació de 151 nous hidrants per a augmentar les mesures de protecció contra possibles incendis, la millora de zones verdes, la millora de l’enllumenat públic, la instal·lació de fibra òptica o de càmeres de seguretat, entre altres actuacions. Amb la previsible arribada de grans empreses a Onda, el consistori també ha establit les bases per a desenvolupar un nou Pla de Mobilitat Urbana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari