Onda amplia la Unitat de Dron de la Policia Local per a millorar la seguretat i reforçar la vigilància

Onda amplia la Unitat de Dron de la Policia Local per a millorar la seguretat i reforçar la vigilància
24/02/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha ampliat de cinc a nou els agents de la Policia Local que conformen la Unitat de Dron i compten amb l’habilitació de pilots de drons. Després del primer any en funcionament d’aquesta nova divisió policial, el govern municipal ha decidit reforçar els efectius després de comprovar la gran utilitat d’aquest dispositiu per a operatius policials, identificar actes delictius i prevenir accidents.

“L’objectiu últim és reforçar l’equip policial, tècnic i humà, per a millorar la seguretat dels onders”, en paraules de l’edil de Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, qui també ha ressaltat que “aquest equip de govern no escatimarà recursos a l’hora de garantir la convivència dels nostres veïns i prevenir accidents, per això és vital continuar invertint en tecnologia, en l’equip humà i a modernitzar la nostra Policia, de la qual tan orgullosos ens sentim tots i tan necessària ha resultat durant la pandèmia”.

L’ús del Dron permet, a través de la seua visió aèria, perfeccionar serveis tan rutinaris com el control de trànsit, investigació d’accidents, detecció d’irregularitats urbanístiques, control de masses en grans esdeveniments, identificar abocaments il·legals i, així mateix, també s’utilitza per a labors de cerca de persones o en emergències. Durant la pandèmia, aquesta eina ha ajudat a garantir el compliment dels protocols anticovid i identificar concentracions il·legals. Gràcies al Dron també es va detectar una important plantació il·legal de marihuana.

Última tecnologia

El dron està dotat de diferents sensors com una càmera RGB proveïda d’un zoom de fins a 6x, que permet detectar la presència de persones que es troben a una distància d’uns 200 metres sense que siga detectada la presència d’aquest. També disposa d’un equip de megafonia, llums de visió nocturna, llums estroboscòpiques, sensors de detecció d’obstacles, paracaigudes per a vols en el nucli urbà, i un sistema ADS-B que permet detectar la presència d’aeronaus tripulades que es troben pròximes. Té un abast de fins a 7 km de distància i una autonomia de vol de fins a 31 minuts. Grava vídeo a una resolució de fins a 4K.

Sobre aquest tema, el Comissari de la Prefectura de Policia Local d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo, ha destacat que “aquesta aeronau ens permet realitzar serveis de seguretat de manera més eficient o fins i tot afegir noves tasques que fins ara no eren possibles”.

Els nou policies que conformen la Unitat han rebut formació teòrica i pràctica fins a obtenir les certificacions oficials com a pilots professionals de drons a l’escola EagleDron, especialitzada en la formació de Forces i Cossos de Seguretat i Serveis d’Emergències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari