Onda analitza el trànsit en el nucli urbà per a definir el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Onda comptarà enguany amb un nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que definirà les noves formes de desplaçament sobre la base de l’accessibilitat, la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida. Per a això, en primer lloc l’Ajuntament ha iniciat un estudi del trànsit en el nucli urbà, mitjançant la instal·lació de diversos sensors i càmeres intel·ligents, per a analitzar el volum i tipus de vehicles que transiten per les principals vies de la ciutat, a més de definir el mapa de moviments.

Un altre punt important que es tindrà en compte en la redacció del nou pla són les aportacions dels ciutadans i usuaris de les vies per a millorar la mobilitat. Per això, s’ha posat en marxa un procés de participació ciutadana amb l’objectiu de realitzar un diagnòstic de la situació actual i consultar, a través de tallers participatius, enquestes i bústia de suggeriments, a tots els agents implicats com són vianants, comerciants, taxistes, ciclistes, associacions de veïns, transportistes, associacions de discapacitats, policia, polítics i tècnics municipals. El primer taller tindrà lloc el pròxim 2 de juny a la vesprada en La Cassola.

Des del consistori també s’ha habilitat el correu electrònic pmus@onda.es i la web participacio.onda.es/pmus per a informar la ciutadania de tot el procés, a més de llançar una campanya informativa.

Menys contaminació

L’objectiu final és reduir l’ús del cotxe dins d’Onda, la qual cosa comportarà la disminució de nivells de soroll, contaminació atmosfèrica, accidents i consum d’energies no renovables; millorar l’accessibilitat als carrers i places; recuperar espai públic per al veí; i millorar la qualitat mediambiental i salut dels ciutadans. Per a això es consensuaran accions a curt, mitjà i llarg termini, fins a huit anys vista.

Sobre aquest tema, el regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ha manifestat que “entre tots farem una ciutat més accessible, sostenible i oberta a totes les maneres de transport. Per això convidem a tots els veïns i associacions a aportar idees i suggeriments per a la nova ciutat que volem deixar a les pròximes generacions”.

Aposta per la participació

En paral·lel, cal recordar que durant l’últim any l’Ajuntament d’Onda ha dut a terme altres processos participatius per a tirar avant projectes com el pla d’acció Onda 2030, el pla local de gestió de residus, la campanya ‘Onda barri a barri’ o els pressupostos generals, on es van incloure més de cent propostes veïnals.