Onda anuncia a Paula Bonet, Marina Marroquí i a Paco Herrero per a commemorar el 25N

La Regidoria d’Igualtat programa xarrades i activitats per a previndre i sensibilitzar contra la violència masclista

Onda anuncia a Paula Bonet, Marina Marroquí i a Paco Herrero per a commemorar el 25N
08/11/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha presentat la programació del mes de novembre amb motiu del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, amb ponències de primer nivell com la de l’educadora social i supervivent de violència de gènere, Marina Marroquí, l’artista Paula Bonet, autora del llibre ‘L’anguila’ on denúncia els abusos que va patir en la seua joventut, o l’educador Paco Herrero.

A més, també s’han organitzat activitats culturals com el concert ‘Foc violeta’, una ‘Fuita Room’ per a combatre els micromasclismes, taules informatives, concentracions de repulsa contra la viogen i l’acte institucional del 25 de novembre on, com a novetat, els assistents tindran la possibilitat de participar en un mural en el qual podran pegar mans de color morat amb missatges en repulsa contra la violència de gènere.

La responsable de l’àrea d’Igualtat, Elena Albalat, i la promotora d’Igualtat, Cristina Buyo, han comparegut aquest matí per a donar a conéixer tota aquesta programació que arranca aquest dijous 11 amb el taller ‘Coneix, detecta i escapa de la Violència de Gènere’, a càrrec de Marina Marroquí, destinat a la prevenció i detecció precoç de violència de gènere en l’adolescència, a la sala La Cassola.

Albalat ha apuntat que “commemorar el 25N és imprescindible per a la visibilització i condemna de les agressions sexistes. El nostre objectiu amb aquesta programació és la prevenció de la violència en les relacions afectives i la sensibilització social de la violència de gènere, ja que l’educació i la conscienciació són clau per a combatre aquest greu problema”.

‘No em toques el Whatsapp’

A més, durant el mes de novembre, s’està duent a terme un programa de sensibilització contra la Violència de Gènere en els centres educatius del municipi a través d’un taller, sota el lema ‘No em toques el whatsapp’. La promotora d’igualtat ha insistit que “és essencial treballar a conscienciar i educar en matèria d’igualtat des d’edats primerenques”.

Les persones interessades poden inscriure’s a les activitats en el formulari habilitat en la web municipal www.onda.es o accedint directament a https://bit.ly/3evou0t.

Escola d’Igualtat

D’altra banda, l’Ajuntament d’Onda, al costat del Centre de Formació, Innovació i Recursos per al Professorat (CEFIRE) de la Generalitat Valenciana, està realitzant la primera escola d’Igualtat del municipi, sota el títol ‘Que bona Onda!’.

L’objectiu de la iniciativa és educar en igualtat i en valors per a aconseguir una societat més justa sense violència de gènere ni discriminacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari