Onda apel·la al consens polític i conscienciació ciutadana per a erradicar la violència de gènere aquest 25-N

Onda apel·la al consens polític i conscienciació ciutadana per a erradicar la violència de gènere aquest 25-N
25/11/2020 -

La ciutat d’Onda se suma a la commemoració del Dia internacional de l’eliminació de la violència de gènere apel·lant al consens polític i a la conscienciació ciutadana per a lluitar contra aquesta xacra que arrossega desenes de víctimes cada any.

Així, des de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament s’ha organitzat un acte institucional en el qual l’alcaldessa, Carmina Ballester, i els portaveus del grup popular, Elena Albalat, i del grup socialista, Marta Piquer, han llegit un manifest conjunt, comprometent-se a continuar treballant des del govern municipal a invertir recursos i posar en marxa polítiques que ajuden a erradicar la violència de gènere. A més, representants d’associacions locals han llegit els 41 noms de les víctimes d’enguany. Finalment, com a gest simbòlic la solta de globus violeta i s’ha guardat un minut de silenci.

A la vesprada es farà lliurament dels premis del concurs fotogràfic que s’ha desenvolupat en la plataforma Instagram per a conscienciar a la població més jove sobre aquesta xacra.

“La violència de gènere no entén de colors polítics, ni d’edat ni raça. És un greu problema que ens afecta a tots com a societat i junts hem de fer-li front, posant tots de la nostra part. Per això, l’educació, la conscienciació social i la comunicació són vitals per a ensenyar a detectar i a denunciar les primeres manifestacions de violència de gènere”, ha assenyalat Albalat.

Detectar i denunciar

En aquesta línia, l’Ajuntament ha publicat un espot on es mostra una situació de control del mòbil i assetjament entre dos joves, animant a les víctimes a denunciar i telefonar al 016 o recórrer als serveis municipals. D’altra banda, s’instal·laran en els edificis municipals i centres escolars siluetes de persones a grandària real que comparteixen un mateix missatge: ‘Onda diu No a la VG’.

Onda SOS

En paral·lel, l’Ajuntament d’Onda posarà en marxa la segona fase del botó del pànic durant l’any vinent amb una inversió de 50.000 euros, com així reflecteix el Pressupost per a 2021. L’actuació permetrà desenvolupar el botó físic que se sincronitzarà amb l’app mòbil ja existent, per la qual cosa facilitarà l’accionament de l’alarma per part de les víctimes en cas d’emergència.

A més, els agents d’Igualtat estan treballant en l’elaboració del programa integral per a la detecció, prevenció i actuació municipal davant la violència de gènere, dirigit a tots els operadors municipals i extramunicipals públics que intervenen durant el procés d’assistència a víctimes.

Cal recordar que en data de hui Espanya suma 41 víctimes mortals per violència de gènere durant aquest any, de les quals el 12,1% eren dones menors de 30 anys. I des de l’any 2003 hi ha comptabilitzades 1074 dones víctimes mortals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari