Onda apel·la a la responsabilitat davant la suspensió de Fira amb una campanya protagonitzada per veïns

Onda apel·la a la responsabilitat davant la suspensió de Fira amb una campanya protagonitzada per veïns
16/10/2020 -

A les portes del començament de la qual haguera sigut la setmana de Fira d’Onda, suspesa com a mesura preventiva davant la Covid-19, l’Ajuntament ha llançat una campanya de conscienciació ciutadana apel·lant a la responsabilitat. Els protagonistes del vídeo són coneguts veïns que representen a diversos grups de població i sectors com a cultura, esport, festa i bous. Així, han prestat la seua veu l’actor Victor Palmero, el poeta Albert Bellés, l’esportista Cristina García, el retallador Dani Martínez, l’emboladora Raquel Ramal i en representació dels majors, Pili Navarro.

En el vídeo, que es pot veure en les xarxes socials de l’Ajuntament, els onders recorden que “no estem en Fira” i reforcen el missatge que “la pandèmia requereix la nostra màxima responsabilitat i sentit de la solidaritat. És a les nostres mans poder superar aquesta adversitat i poder continuar gaudint de la nostra volguda Fira d’Onda. Donem exemple d’un poble unit que no està disposat a deixar a ningú arrere. Cuidem-nos”.

Llibre especial de Fira

En paral·lel, l’Ajuntament també ha editat un llibre especial de Fira en el qual recopila totes les reines i corts d’honor de la història a més d’una selecció d’articles i poemes sobre la tradició. A més, per primera vegada es presenten a color les fotografies de les reines i dames més antigues. Els veïns ja poden adquirir-ho en els quioscos Prades, l’Estació, Dorotea, Tres Cultures i Palasi. El donatiu és de dos euros que aniran destinats íntegrament a Càritas.

En la presentació de llibre i del vídeo, que ha tingut lloc aquest matí, l’edil de Cultura i Festes, Maria Prades, ha assenyalat que “la Covid ens ha deixat sense Fira però el sentiment dels onders continua més viu que mai. Amb aquest llibre volem homenatjar a tots els onders que durant tants anys han aportat el seu granet d’arena per a honrar a la nostra volguda Fira”.

Dispositiu de seguretat

D’altra banda, des de l’Ajuntament també s’ha coordinat l’operatiu que arrancarà aquest divendres 16 d’octubre a la nit. La Policia Local i l’Autonòmica duran a terme controls en via pública i establiments hostalers per a verificar que compleixen amb l’aforament permés i normatives sanitàries i, per part seua, la Guàrdia Civil s’encarregarà dels controls d’accés a la ciutat per carretera. Els efectius policials que vetlaran per la seguretat dels onders durant la setmana vinent seran els mateixos que si s’haguera celebrat la Fira.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari