Onda ja ha aprovat 35 ajudes del Pla Supera als comerços i autònoms que van haver de tancar per COVID

El govern municipal destina 1,2 milions per al bo comerç, Pla Parèntesi, ajudes a la contractació i Pla Supera

Onda ja ha aprovat 35 ajudes del Pla Supera als comerços i autònoms que van haver de tancar per COVID
21/03/2021 -

L’equip de govern que lidera Carmina Ballester ja està pagant les primeres 35 ajudes concedides aquest any del Pla Supera per a aquells comerços i autònoms que van haver de tancar temporalment per guardar la quarantena per Covid-19 durant 2021. Així, l’Ajuntament ja ha mobilitzat 35.000 euros dels 150.000 euros amb els quals està dotada aquest programa.

Els tècnics de l’Ajuntament continuen treballant en la revisió de tota la documentació presentada per a poder continuar aprovant noves ajudes al llarg de les pròximes setmanes.

“Tot l’equip humà del govern municipal està treballant a contrarellotge per a aprovar i pagar com més aviat millor totes les ajudes, perquè som conscients de les dificultats que estan passant molts autònoms i empresaris onders que han hagut de tancar els seus negocis durant aquestes setmanes”, ha explicat el regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella.

En paral·lel, l’Ajuntament d’Onda té actives altres tres línies d’ajudes municipals destinades al fet que empreses, comerços i autònoms locals puguen fer front a la crisi de la Covid-19 amb una inversió total és d’1,2 milions d’euros. Es tracta del Pla Parèntesi, del bo ‘+ Comerç’ i de les ajudes a la contractació d’aturats.

Pla Parèntesi

Respecte al Pla Parèntesi, cofinançat entre l’Ajuntament d’Onda, la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló, el consistori ja ha aprovat les primeres 39 ajudes a autònoms, comerciants i empresaris onders per import total de 90.200 euros. Així, durant els pròxims dies els beneficiaris que han complert amb tots els requisits ja podran cobrar la subvenció concedida, que oscil·la entre 2.000 i 4.000 euros, destinada a pagar les despeses de manteniment dels establiments perjudicats pel confinament, com són els pertanyents als sectors de l’hostaleria i la restauració, el turisme, la cultura, l’entreteniment i els esdeveniments o activitats esportives. El termini per a presentar les sol·licituds s’ha ampliat fins al 10 d’abril.

Bo comerç

D’altra banda, el bo comerç és una altra de les mesures que Onda acaba de posar en marxa, amb un pressupost de 250.000 euros, i sota l’objectiu de fomentar les compres en els comerços d’Onda a través de vals descompte que pagarà l’Ajuntament als veïns. Aquells comerços i locals d’hostaleria interessats ja poden inscriure’s a través d’un formulari habilitat en la web municipal. Després, a l’abril, es repartiran els bons ‘+ Comerç’ entre els onders.

Ajudes a la contractació

Una altra iniciativa que ha impulsat i finança el govern municipal són les ajudes a empreses i autònoms de la ciutat que contracten persones desocupades empadronades a Onda, amb incentius que oscil·len entre els 500 euros, per als contractes d’almenys sis mesos, i els 4.000 euros per contracte creat de llarga durada o indefinit. Aquesta iniciativa persegueix fomentar l’ocupació local estable i de qualitat, apunta el consistori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari