Onda aprovarà demà els pressupostos de 2022, amb 33,4 milions d'euros

Onda aprovarà demà els pressupostos de 2022, amb 33,4 milions d'euros
25/11/2021 -

L’Ajuntament d’Onda aprovarà demà en Ple els Pressupostos Generals per a l’any 2022, que ascendeixen a 33.449.318 euros i comptaran amb 7,5 milions directes per a inversions directes, la qual cosa representa un 22% del total. El nou full de ruta continua amb la revolució fiscal que va emprendre el govern municipal i reflecteix la tercera rebaixa consecutiva de l’Impost de Béns immobles (IBI) a tots els veïns de la ciutat, que implica que els onders pagaran l’any que ve un 15% menys en aquest gravamen que en 2019, passant el tipus impositiu del 0,72 al 0,61, la qual cosa suposa un estalvi total de quatre milions d’euros durant tota la legislatura que el consistori deixarà de recaptar.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, aquest matí davant els mitjans de comunicació, on ha desgranat els principals punts dels nous comptes. “No hem redactat el pressupost des del despatx, sinó des del carrer. Aquest full de ruta suma més de 100 propostes veïnals que hem recollit en la campanya participativa ‘Millorem Onda’, amb la qual hem recorregut, llibreta en mà, els barris de la nostra ciutat”, ha insistit la primera edil.

Principals inversions

Entre les principals inversions a escometre, destaquen la remodelació de l’avinguda País Valencià i el Passeig verd del Sonella, les obres del qual començaran de manera imminent; el programa Onda Bonica que continuarà convertint espais degradats en agradables espais per a conviure, com per exemple la pavimentació del carrer Sant Pere o el recobriment del túnel d’entrada; el pla de millora de barris, dotat amb 100.000 euros; la millora de polígons industrials a través del pla Onda Logistic, pressupostat amb 500.000 euros; la restauració del retaule del Salvador; la construcció del nou Pump Track i parc infantil; la compra de vehicles elèctrics i la millora de la climatització en dependències municipals; o les partides destinades a dinamització del sector comercial i turístic; sense oblidar la forta inversió social per a ajudar als més necessitats.

D’altra banda, Carmina Ballester també ha avançat el pla d’inversions fins a 2025, en el qual es preveu la nova biblioteca del carrer Sicília; la millora del carrer Rio Millars i carrer Borriana, que està previst actuar amb la incorporació dels romanents en el primer trimestre de 2022; la teulada de la pista exterior del pavelló municipal; la remodelació integral de la Plaça Espanya; la ronda nord i ronda sud; o la millora d’instal·lacions esportives.

Quant al suport del teixit social, cultural, esportiu i fester, l’Ajuntament destinarà 356.000 euros en ajudes a entitats socials; 365.000 euros a clubs esportius; 250.000 euros a associacions culturals; 44.000 euros a Onda Centre Comercial i HosturiOnda; i 58.600 euros a associacions festeres, entre altres aportacions.

“Aquest equip continuarà treballant cada dia per a veure créixer als onders en una ciutat més bonica, més segura, més sana, més justa i més lliure”, ha conclòs l’alcaldessa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari