Onda aprova bonificacions per a la construcció de noves empreses per valor de 541.000 euros

Onda aprova bonificacions per a la construcció de noves empreses per valor de 541.000 euros
09/12/2020 -

El Ple de l’Ajuntament Onda ha aprovat aquest matí la bonificació en l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) a dues grans empreses que han triat Onda per a instaurar-se i créixer. En total, totes dues mercantils, que s’assenten en el polígon Sud-13, s’estalviaran 541.916 euros gràcies a aquesta ordenança fiscal.

Sobre aquest tema, l’edil d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ha apuntat que “en aquest equip de govern treballem des del primer dia per facilitar la burocràcia i incentivar l’arribada de noves inversions que es tradueixen en ocupació. Gràcies a les bonificacions fiscals, els serveis i els avantatges competitius que oferim a Onda Logistic moltes empreses estan apostant per Onda”.

Festes locals

D’altra banda, la corporació municipal ha aprovat per unanimitat els dies festius locals per a 2021, que seran el 6 d’agost, dia del Santíssim Salvador, i el 25 d’octubre, el dilluns de Fira d’Onda.

El consens també ha predominat en la proposta d’adhesió al Codi de Bon Govern Local de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Un manifest que recull un decàleg de principis que van des del respecte a l’ordenament jurídic i el compromís amb l’ètica pública i la qualitat democràtica, fins a la defensa dels interessos generals amb honradesa, objectivitat, imparcialitat, austeritat i proximitat al ciutadà. “Hui fem un pas més en el camí cap a la transparència, la participació i el bon govern a Onda”, ha assenyalat el regidor d’Innovació, Vicent Bou.

Millores en l’Educació i la Sanitat

Finalment, en la sessió plenària s’han debatut dues mocions presentades pel grup popular per a instar a la Generalitat Valenciana i al Govern d’Espanya a realitzar millores en els sistemes educatius i sanitaris. D’una banda, s’ha instat al Govern a paralitzar la tramitació de la Llei Celaá i en defensa de la igualtat de tots els espanyols en matèria d’educació, perquè puguen triar centre educatiu amb independència del nivell soci econòmic, garantir els drets lingüístics i la llibertat d’elecció. D’altra banda, l’equip de govern ha exigit a la Generalitat més recursos per a acabar amb el caos dels centres d’atenció primària i especialitats, després de recaptar les queixes dels veïns i sanitaris per la falta de mitjans materials i humans. Tant el grup socialista com Compromís han votat en contra d’aquestes propostes de millora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari