Onda aprova les bases de les Ajudes Parèntesis perquè els hostalers i comerciants puguen sol·licitar ja les ajudes

Onda aprova les bases de les Ajudes Parèntesis perquè els hostalers i comerciants puguen sol·licitar ja les ajudes
22/02/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat hui, en Junta de Govern, la convocatòria d’ajudes del Pla Parèntesi perquè l’hostaleria i comerços puguen rebre les ajudes com més prompte millor. D’aquesta manera, els autònoms i xicotets empresaris d’Onda tindran un mes, una vegada es publiquen les bases en el Butlletí Oficial de la Província, per a sol·licitar ajudes entre 2.000 i 4.000 euros.

Així, el govern municipal posarà a la disposició dels negocis locals els 709.929 euros del Pla Parèntesi, cofinançats per l’Ajuntament d’Onda, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana. “Els hostalers estan en una situació crítica i des del govern local hem accelerat al màxim els terminis administratius amb la condició d’agilitar el pagament de les ajudes al màxim, i contribuir a la conservació de l’ocupació a la ciutat”, ha explicat l’edil d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella.

A diferència de les ajudes del Pla Impuls i Pla Supera creades per l’ajuntament d’Onda i que podien ser sol·licitades per tots els autònoms i comerços d’Onda. En les ajudes parèntesis els destinataris han sigut fixats pel Consell, i de les mateixes només es poden beneficiar els sectors de l’hostaleria i la restauració, el turisme, la cultura, l’entreteniment i els esdeveniments o les activitats esportives.

Per a poder optar a aquestes ajudes és necessari complir una sèrie de requisits, entre ells, que l’activitat econòmica siga desenvolupada per un autònom o una microempresa que no tinga més de 10 treballadors en la seua plantilla; que els empleats estiguen donats d’alta en el règim de la Seguretat Social o en la mútua professional corresponent, així com en l’Agència Estatal d’Administració Tributària en data 31 de desembre de 2020.

1,8 milions de fons propis de l’Ajuntament d’Onda

Amb l’aportació al Pla Parèntesi, l’Ajuntament d’Onda suma un total d’1.840.978 euros de fons propis per a ajudar autònoms, comerciants i hostalers a fer front a la crisi.

Aquestes xifres constaten que l’Ajuntament multiplica per quatre la inversió que la Generalitat té previst destinar a Onda per a reactivar l’hostaleria i comerç. En el desglossament, un milió d’euros correspon al Pla d’Impuls als autònoms, sufragat 100% pel consistori, del qual s’han beneficiat 480 petits i mitjans empresaris locals que van haver de tancar els seus negocis o bé els van mantenir oberts amb una gran reducció de la facturació. D’altra banda, l’equip de govern de Carmina Ballester ha reeditat el Pla Supera destinat a aquells establiments públics que han hagut de tancar per quarantena, dotat amb 150.000 euros per a 2021 encara que amb opció d’ampliar-lo si fóra necessari.

El bo comerç és una altra de les mesures que Onda posarà en marxa enguany, amb un pressupost de 250.000 euros, i sota l’objectiu de fomentar les compres en els comerços d’Onda a través de vals descompte que pagarà l’Ajuntament als veïns.

Quant a les campanyes de foment del comerç i l’hostaleria local, al costat del desenvolupament de l’aplicació mòbil Onda Shopping i altres serveis posats en marxa com el de la digitalització de les cartes dels bars i restaurants, el govern municipal porta invertits 160.000 euros.

Finalment, el consistori ha renovat els convenis de col·laboració anuals amb l’associació de comerciants local, Onda Centre Comercial, i d’hostalers, Hosturionda, per valor de 44.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari