Onda aprova per unanimitat constituir la primera Entitat de Gestió i Modernització de la província

Onda aprova per unanimitat constituir la primera Entitat de Gestió i Modernització de la província
09/06/2021 -

El Ple d’Onda ha aprovat definitivament, i per unanimitat, la constitució de la primera Entitat de Gestió i Modernització (EGM) de la província de Castelló, i quarta de la Comunitat, en el polígon Sud-13 Entre Rius. Aquesta associació naix amb l’objectiu de millorar les infraestructures del polígon, augmentar la qualitat dels serveis i captar noves inversions i plans d’ajuda i competitivitat empresarial. Tot això a través de la col·laboració publicoprivada amb el govern municipal, que ja s’ha compromés a realitzar una adequada conservació, manteniment, vigilància, neteja i prestació de serveis bàsics que suposen una millora i modernització de l’àrea industrial.

L’equip de govern, al costat de l’empresa Gaindustriales, ha impulsat aquest procés en el qual ha integrat a 37 propietaris de les parcel·les d’aquesta àrea industrial de 2,5 milions de m² i en la qual se situen grans empreses del sector logístic i ceràmic. De manera escalonada, l’Ajuntament continuarà treballant en la modernització de la resta d’àrees industrials per a aconseguir també aquesta acreditació que garanteix la qualitat i millors serveis.

Seguint amb la política d’atraure noves inversions, en la sessió plenària també s’ha aprovat l’ampliació de la bonificació del 50% en l’Impost sobre Construcció, Instal·lacions i Obres (ICIO) per a tots els polígons que aconseguisquen la certificació d’àrea industrial avançada.

“Des del govern municipal continuem escoltant i treballant per ser útils a les nostres empreses en aquelles mesures que podem prendre amb l’objectiu de fomentar l’arribada de noves inversions i consolidar ocupacions en el municipi”, ha apuntat el regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella.

Abonament cultural jove

D’altra banda, la corporació municipal també ha aprovat per unanimitat la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la prestació del servei d’espectacles al teatre Mònaco, recinte multiús, sala La Cassola i pavelló Víctor Cabedo. Segons ha explicat la responsable de Cultura i Festes, Maria Prades, aquesta iniciativa permetrà, entre altres coses, posar en marxa l’abonament cultural jove pel qual els onders d’entre 16 i 30 anys es podran beneficiar durant tot l’any d’un descompte en tots els esdeveniments organitzats per l’Ajuntament en el teatre Mònaco i a la sala La Cassola.

“Tal com ens vam comprometre estem duent a terme polítiques per al foment de la cultura entre el públic més jove. Amb aquest carnet els onders podran gaudir de la millor cultura amb un preu reduït”, ha explicat Prades.

El consens, protagonista

Cal destacar que els sis punts de l’ordre del dia del Ple han sigut aprovats tots per unanimitat, amb els vots favorables de tots els grups polítics. La sessió ha sigut presidida per la portaveu de l’equip de govern, Elena Albalat, en substitució de l’alcaldessa Carmina Ballester per baixa mèdica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari