Onda aprova el pla d'inversions 2021 per a millorar els 12 polígons industrials amb un pressupost de 1,9 milions

Onda aprova el pla d'inversions 2021 per a millorar els 12 polígons industrials amb un pressupost de 1,9 milions
20/01/2021 -

El Ple de l’Ajuntament d’Onda, celebrat aquest matí de manera telemàtica, ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics el pla d’inversions 2021 per a millorar la competitivitat i les infraestructures dels 12 polígons industrials de la ciutat. El pressupost total ascendeix a 1,9 milions d’euros, per als quals ha sol·licitat, també per consens, el cofinançament de la Generalitat Valenciana a través de la línia d’ajudes de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial, IVACE.

D’aquesta manera, el govern municipal ha projectat un pla d’acció a mitjà termini, sustentat en una anàlisi detallada de la situació actual que ha comptat amb la participació de les empreses onderes, per a escometre durant els pròxims anys múltiples actuacions basades en el desenvolupament sostenible, la modernització de les àrees i la promoció internacional de la marca Onda Logistic. Mediterranean Business Park amb la finalitat d’atraure noves inversions i generar noves ocupacions a la ciutat i la província.

Les actuacions per a les quals se sol·licitarà la subvenció a la Generalitat són: obra civil que permeta la implantació de fibra òptica; control de trànsit a través de CCTV connectat a la Policia Local, per a continuar millorant la seguretat en les àrees industrials; millora de l’enllumenat públic mitjançant mesures d’eficiència energètica i/o energies renovables amb la instal·lació i substitució de 1.079 lluminàries a tecnologia LED, la qual cosa suposa una inversió abundant per a aconseguir reduir les emissions de CO₂ a l’atmosfera i, a més, aconseguir un estalvi econòmic de 93.000 euros en la factura de l’enllumenat públic; serveis contra incendis, amb la instal·lació de més de 100 hidrants per a aconseguir millorar la seguretat contra incendis de les empreses situades en les zones industrials i logístiques d’Onda; millora i ampliació de zones verdes; senyalització i/o identificació de carrers; senyalització horitzontal i/o vertical de trànsit per a millorar la seguretat dels usuaris de les zones industrials; i la millora en el subministrament d’aigua potable, necessària per a acabar de dotar de serveis bàsics a totes les àrees industrials.

A més, en aquests moments l’Ajuntament està duent a terme altres actuacions també essencials per al desenvolupament de les àrees industrials com són el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, els Plans de Seguretat i Emergències i la millora de l’asfaltatge.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa Carmina Ballester ha apuntat que “hui fem un pas més en l’objectiu d’aquest govern municipal de convertir Onda en un dels parcs industrials més competitius del Mediterrani”. Així mateix, la primera edil també ha agraït el treball de tot l’equip de l’àrea de Promoció Econòmica per tirar avant aquest ambiciós projecte i presentar-lo a la convocatòria de l’IVACE.

11 milions de metres quadrats

Els 12 polígons industrials on s’executarà aquest Pla d’inversions, si la Generalitat concedeix la subvenció, són UI3 Les Forques, UI4 Corral Roig, Sur10 La trencadella, Sur1 El Colador, Sur9 El Colomer, UI6 Miralcamp, Sur14 El Romeral, UI7 Sis Quarts, Sur8 Sonella, Sur6 El Palmerar, UI8 Baixador de Betxí i Sur13 Entre Ríos. Entre tots sumen més d’11 milions de metres quadrats de sòl industrial.

D’altra banda, cal recordar que durant aquesta legislatura l’Ajuntament d’Onda ja ha dut a terme actuacions de millora dels polígons per valor d’1,6 milions d’euros, entre les quals destaca la posada en marxa del pla Onda Logistic que ha suposat l’atracció de grans empreses internacionals a la ciutat i la suma, hui dia, de 37 llicències d’obra major concedides, registrant una inversió total de 54,7 milions d’euros per a ampliar i construir noves naus a la ciutat. Una xifra que duplica totes les inversions registrades durant els últims quatre anys.

Per part seua, l’edil d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ha defensat en la sessió plenària que “hem posat solució a un problema d’abandó del parc logístic d’Onda, ja que fins ara s’ha crescut sense ordre i sense cap criteri de sostenibilitat, sense serveis de qualitat ni per a les empreses ni per als usuaris i, en molts casos, sense serveis bàsics, sense la participació de les empreses i sense cap manteniment de les àrees industrials”.

24.980 habitants

En un altre punt del Ple s’ha aprovat l’actualització del padró municipal, que a dia d’1 de gener de 2020 contempla 24.980 habitants. La corporació municipal també ha tirat avant per unanimitat l’actualització del reglament del Consell Escolar per a adaptar-lo a la legislació vigent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari