Onda aprova el pla de mesures antifrau que exigeix la UE per a la gestió dels fons Next Generation

Onda aprova el pla de mesures antifrau que exigeix la UE per a la gestió dels fons Next Generation
28/01/2022 -

L’Ajuntament d’Onda és un dels primers de la província a tirar avant el Pla i el Comité de Mesures Antifrau que exigeix la Unió Europea a aquelles administracions que opten a gestionar els fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència -Next Generation-. Així, el govern municipal ja ha constituït aquest òrgan amb l’objectiu de garantir una correcta gestió i control eficaç dels diners públics que puga arribar d’Europa per a escometre nous projectes a la ciutat.

El Comité de Mesures Antifrau d’Onda està compost pel tinent d’alcalde d’Innovació, Vicent Bou, el secretari general, l’interventor municipal, la tresorera, l’oficial major, l’arquitecte municipal, la tècnica de medi ambient i la responsable de l’oficina municipal de projectes europeus.

Entre les responsabilitats d’aquest Comité es troben dur a terme estudis periòdics del risc de frau que poguera plantejar-se en l’execució dels projectes europeus, establir una política de prevenció i lluita davant qualsevol intent de frau i, en última instància, declarar que els fons corresponents s’han utilitzat de conformitat amb les normes aplicables.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha assegurat que “la transparència i l’eficiència en la gestió són dues màximes d’aquest govern que ens acompanyen en el dia a dia. Aquest equip s’encarregarà que cada cèntim de diners públics rebuts s’invertisca a millorar les infraestructures, serveis i qualitat de vida de tots els onders”.

Onda Next

Cal recordar que el govern municipal ja va donar a conéixer, a través del pla Onda Next, quinze projectes candidats a rebre finançament europeu, complint tots ells amb els objectius de sostenibilitat, resiliència econòmica i social i millora de la qualitat de vida.

En l’eix de sostenibilitat destaquen la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica per a vehicles, la implantació del pla local de residus o la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic.

Quant a projectes innovadors que dinamitzen l’economia local per a sumar i igualar oportunitats el pla proposa el monitoratge de places d’estacionament de persones amb mobilitat reduïda; la millora dels espais públics amb el valor afegit de la ceràmica, dins del Pla Onda Bonica; la regeneració del Centre Històric Protegit; l’homologació de senderes verdes i vies ferrades; o les ajudes a la rehabilitació d’habitatges.

I, finalment, sota la finalitat de millorar els serveis i qualitat de vida dels ciutadans s’ha projectat la rehabilitació de la Casa Abadia; la rehabilitació de l’antic Parc de Bombers o el condicionament del mercat municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari