Onda aprova el primer Pla de Joventut per a adequar les polítiques públiques a les necessitats dels joves

Onda aprova el primer Pla de Joventut per a adequar les polítiques públiques a les necessitats dels joves
13/10/2021 -

El primer Pla de Joventut de l’Ajuntament d’Onda ja és una realitat després de la seua aprovació, per unanimitat, en el Ple d’aquest matí. Així, s’ha donat llum verda a la posada en marxa d’aquest full de ruta que s’ha elaborat sumant les propostes dels joves onders. Per a això, s’han realitzat més de 400 enquestes i s’ha organitzat la reunió participativa ‘Fòrum Jove’ per a intercanviar opinions i consensuar entre tots els principals eixos de treball.

D’aquesta manera, a partir de les dades recaptades el pla recull quatre línies d’actuació en les quals se centraran les activitats i accions a desenvolupar a partir d’ara. El primer eix té a veure amb l’emancipació juvenil i el foment de l’ocupació jove, ja que és una de les principals preocupacions del col·lectiu. Des de l’Ajuntament es treballarà per dotar als joves de competències i capacitats per a evolucionar en els seus projectes de desenvolupament professional.

En segon lloc, es continuaran fent activitats participatives perquè puguen expressar les seues idees i ser escoltats pel govern municipal i, així, puga adequar les polítiques públiques a les seues necessitats. El tercer eix del Pla Jove incideix en el benestar i en la vida saludable, i per a això es proposaran activitats orientades a millorar la salut de manera integral, la qualitat de vida i la pràctica esportiva. Finalment, el full de ruta es completarà amb activitats d’oci i temps lliure, ja que el pla conclou que establir espais de sociabilitat és vital per a crear relacions estables i de companyia.

El regidor de Joventut, Innovació i Biblioteques, Vicent Bou, ha manifestat que “escoltar la veu dels nostres joves és fonamental per a incentivar oportunitats i millorar els serveis cap a ells”.

Aposta per l’economia circular

En un altre ordre de coses, la corporació municipal també s’ha adherit a la ‘Declaració de Valladolid, el compromís de les ciutats per l’economia circular’. Es tracta d’un manifest pel qual els ajuntaments es comprometen a aplicar els principis de l’economia circular, promoure polítiques verdes, impulsar el talent dels joves, reduir els residus, combatre la pobresa energètica, incentivar la mobilitat sostenible o, entre altres punts, habilitar espais de participació ciutadana.

Cal destacar que tots els punts de la sessió plenària han sigut aprovats per unanimitat de tots els grups polítics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari