Onda aprova les primeres ajudes del Pla Resistir amb més de 90.000 euros per a autònoms

Onda aprova les primeres ajudes del Pla Resistir amb més de 90.000 euros per a autònoms
16/03/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ja ha aprovat les primeres 39 ajudes del Pla Parèntesi a autònoms, comerciants i empresaris onders per import total de 90.200 euros. Així, durant els pròxims dies els beneficiaris que han complit amb tots els requisits ja podran cobrar la subvenció concedida, que oscil·la entre 2.000 i 4.000 euros, destinada a pagar les despeses de manteniment dels establiments perjudicats pel confinament, com són els pertanyents als sectors de l’hostaleria i la restauració, el turisme, la cultura, l’entreteniment i els esdeveniments o activitats esportives.

Els tècnics de l’Ajuntament continuen treballant en la revisió de tota la documentació presentada per a poder continuar aprovant noves ajudes al llarg de les pròximes setmanes. Així mateix, el consistori ha decidit ampliar el termini per a presentar sol·licituds fins al 10 d’abril. Cal recordar que aquest Pla està cofinançat entre l’Ajuntament d’Onda, la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló.

“Tot l’equip humà del govern municipal està treballant a contrarellotge per a aprovar i pagar com més prompte millor totes les ajudes, perquè som conscients de les dificultats que estan passant molts autònoms i empresaris onders que han hagut de tancar els seus negocis durant aquestes setmanes”, ha explicat el regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella.

1,2 milions d’inversió

En paral·lel, l’Ajuntament d’Onda té actives altres tres línies d’ajudes municipals destinades al fet que empreses, comerços i autònoms locals puguen fer front a la crisi de la Covid-19 amb una inversió total d’1,2 milions d’euros. Es tracta del Pla Supera, del bo ‘+ Comerç’ i de les ajudes a la contractació d’aturats.

Pla Supera

L’equip de govern de Carmina Ballester ha reeditat el Pla Supera destinat a aquells establiments públics que han hagut de tancar per quarantena, dotat amb 150.000 euros per a 2021 encara que amb opció d’ampliar-lo si fóra necessari. Les ajudes són de 1.000 euros per local. Des de principi d’any ja s’han aprovat 29 ajudes.

Bo comerç

D’altra banda, el bo comerç és una altra de les mesures que Onda acaba de posar en marxa, amb un pressupost de 250.000 euros, i sota l’objectiu de fomentar les compres en els comerços d’Onda a través de vals descompte que pagarà l’Ajuntament als veïns. Aquells comerços i locals d’hostaleria interessats ja poden inscriure’s a través d’un formulari habilitat en la web municipal. Després, a l’abril, es repartiran els bons ‘+ Comerç’ entre els onders.

Ajudes a la contractació

Una altra iniciativa que ha impulsat i finança el govern municipal són les ajudes a empreses i autònoms de la ciutat que contracten persones desocupades empadronades a Onda, amb incentius que oscil·len entre els 500 euros, per als contractes d’almenys sis mesos, i els 4.000 euros per contracte creat de llarga duració o indefinit. Aquesta iniciativa persegueix fomentar l’ocupació local estable i de qualitat, apunta el consistori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari