Onda aprova les reformes i adequacions de Baltasar Rull, Mestre Caballero i Pio XII

Onda aprova les reformes i adequacions de Baltasar Rull, Mestre Caballero i Pio XII
10/02/2020 -

La Junta de Govern d’Onda ha aprovat els expedients per a l’adjudicació dels contractes de les obres destinades a reformar i adequar els centres educatius d’Onda Baltasar Rull, Mestre Caballero i Pio XII, corresponents al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. Així, l’Ajuntament s’ha encarregat de tramitar els projectes i també avançarà els diners per a sufragar les obres, a expenses que després l’administració autonòmica complisca amb el seu compromís, amb la finalitat de garantir que les actuacions comencen a l’estiu, una vegada acabe el curs escolar, i no afecten la seguretat dels alumnes i docents ni a la qualitat educativa.

Sobre aquest tema, la regidora d’Educació i Formació, Estela Badenes, ha explicat que “no podem posar en joc la seguretat i la qualitat educativa dels ondenses mentre esperem que la Generalitat pague, per això hem decidit assumir aquestes reformes des de l’Ajuntament”.

En concret, en el CEIP Baltasar Rull es procedirà a reformar i adequar les zones exteriors, a construir un magatzem per al gimnàs i a ampliar la cuina, mentre que en el CEIP Mestre Caballero s’actuarà en la zona de circulació exterior amb una coberta entre edificis i, per part seua, en el CEIP Pio XII també remodelarà la zona exterior de l’edifici mitjançant la construcció d’una rampa d’accés, un mur de contenció i la formigonada de les zones d’arena.

Inversió total

La inversió total que la Generalitat Valenciana s’ha compromés a assumir en els centres educatius d’Onda ascendeix a 6,3 milions d’euros, incloent-hi l’ampliació de la Secció Serra d’Espadà, per a la qual es destinarà la major part del pressupost. No obstant això, el Consell ha anunciat que per a enguany aportarà 1,8 milions d’euros, restant 4,5 milions d’euros per a escometre totes les actuacions. “El conseller ha d’explicar davant la comunitat educativa com vol construir el nou institut sense diners”, ha manifestat Badenes i ha continuat: “i, si arribarà, quan i de quina forma”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari