Onda aprova per unanimitat l'adhesió al Pla Convivint i demana a la Generalitat que agilitze la residència de majors

Onda aprova per unanimitat l'adhesió al Pla Convivint i demana a la Generalitat que agilitze la residència de majors
08/03/2023 -

La nova residència de majors i Centre de Dia d’Onda, que se situaran en la parcel·la annexa a l’antic Col·legi Monteblanco i hui Centre d’Ocupació Onda Inserida, està una mica més a prop. Així, atesa la petició de la Generalitat Valenciana, el Ple ordinari corresponent al mes de març ha aprovat per unanimitat l’adhesió al Pla d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 ‘Pla Convivint’ de la Generalitat i, així mateix, ha sol·licitat la delegació de competències per a la construcció de tots dos edificis.

En la seua intervenció, el regidor de Benestar Social, Família i Majors, Óscar Valero, ha aprofitat per a reivindicar al govern autonòmic, una vegada més, que agilitze al màxim la construcció i posada en marxa dels dos centres. “La nova residència i el Centre de Dia no poden demorar-se més perquè és una necessitat vital per als onders”.

L’edil també ha recordat que “des de l’Ajuntament el tenim tot disposat perquè el projecte es duga a terme i continuarem responent a cada requeriment de la Generalitat amb la major celeritat, però la realitat és que han passat sis anys des de l’anunci i ni tenen partida pressupostària ni terminis”.

1,5 places cada 100 majors

Cal recordar que hui dia, l’únic servei d’Atenció Residencial (Residència d’Ancians Monsenyor Fernando Ferrís) només cobreix 66 places i hi ha més de 4.000 majors de 64 anys empadronats a Onda. Una situació preocupant que constata l’envelliment de la població i el greu dèficit actual de places, amb una taxa de cobertura de l’1,5% (hi ha 1,5 places per cada 100 persones majors), molt inferior al de la resta de ciutats.

Unanimitat pel 8M

D’altra banda, els tres grups polítics han llegit i subscrit la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona, a través de la qual s’insta a intensificar els esforços en el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar l’ocupació, l’apoderament i l’educació per a la igualtat d’oportunitats; a incorporar la perspectiva de gènere en tota l’activitat local i establir una coordinació adequada entre les diverses àrees dels governs locals; o a plantejar sistemes de recopilació de dades desagregades per a comprendre i abordar les desigualtats de gènere perquè, de la seua anàlisi, es pot oferir una resposta apropiada i eficaç.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari