Onda aprova per unanimitat promoure l'energia sostenible a través del Pla d'Acció per al Clima

Onda aprova per unanimitat promoure l'energia sostenible a través del Pla d'Acció per al Clima
13/04/2022 -

Onda avança cap a un model de ciutat més sostenible i amable amb el medi ambient. En el Ple que s’ha celebrat aquest matí s’ha donat llum verda, per unanimitat de tots els grups polítics, al Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PACES), amb l’objectiu de traçar un full de ruta per a millorar la gestió mediambiental i instal·lacions municipals, reduir costos en matèria d’energia, i aconseguir un major ús de les energies renovables.

Per a això, s’ha dut a terme un procés participatiu en el qual s’han recollit les aportacions de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, les companyies de subministraments d’energia, empreses de transport, el sector de la construcció, comerç i indústria taulellera, així com la participació d’ONG locals i altres representants de la societat civil.

D’aquesta manera, a partir de les dades recaptades, el pla, que està alineat amb l’Agenda Urbana Onda 2030, recull diverses línies d’acció per a aconseguir una reducció de les emissions de Gasos d’Efecte d’hivernacle, augmentar l’energia renovable; i millorar l’eficiència energètica.

En aquest sentit, es pretén dur a terme el canvi de lluminàries de la via pública per tecnologia LED, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis públics en els quals siga possible, renovar la flota municipal de vehicles per uns altres que utilitzen combustibles alternatius i la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, entre altres accions.

Amb aquest Pla l’Ajuntament es converteix en l’actor i principal promotor de la impulsió de polítiques energètiques sostenibles i saludables, tant per a la ciutadania com per al medi ambient.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha destacat: “Des de les administracions públiques hem de donar exemple als ciutadans, aplicant polítiques útils que ens ajuden a millorar la qualitat de vida dels veïns i de les generacions futures”.

Distinció honorífica

En un altre ordre de coses, la corporació municipal també ha aprovat la creació d’una nova distinció honorífica per a agrair la labor d’aquelles persones i col·lectius que ajuden a enriquir el teixit social del municipi de manera especial, gràcies als seus mèrits i qualitats; i enalteixen el nom de la localitat gràcies al seu prestigi. Així, podran distingir-se totes aquelles branques que ajuden a crear una societat més respectuosa. De la mateixa manera, s’ha donat llum verda a la creació de la figura del cronista local.

Aposta pel turisme esportiu

Així mateix, en el seu compromís de fomentar els hàbits saludables i la pràctica esportiva, el ple de l’Ajuntament ha aprovat sol·licitar, a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, els béns immobles que es troben pròxims a la zona del pantalà de l’embassament del Sichar. D’aquesta manera, el consistori podrà destinar aquestes edificacions, que actualment es troben en estat d’abandó, a l’ús de caràcter esportiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari