Onda aposta pel seu patrimoni històric i cultural com a atractius per Setmana Santa

Música, rutes poètiques, arqueologia i visites teatralitzades en el Castell i centre històric, protagonistes de la seua programació

Onda aposta pel seu patrimoni històric i cultural com a atractius per Setmana Santa

Visites guiades al Castell de les 300 Torres i al centre històric, rutes poètiques, activitats arqueològiques, concerts o la tradicional Pasqua Taurina són algunes de les principals activitats programades per a aquesta Setmana Santa i Pasqua a Onda. Una programació que servirà com a bestreta a la temporada estival, que comptarà amb novetats al castell, el seu principal reclam.

“Per a aquesta Setmana Santa hem previst tant visites, com rutes i altres activitats per a famílies i xiquets davant el gran acolliment que han tingut en campanyes anteriors. A més, ja estem treballant en novetats per a impulsar el turisme al nostre castell tant per a la temporada estival com per a la resta de l’any”, assenyala María Baila, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Onda.

En aquest sentit, Onda oferirà per a aquesta Setmana Santa i Pasqua tot un conjunt d’activitats dirigides especialment a turistes que provenen de la costa i de la província de València. “Hem impulsat una campanya de promoció en mitjans de comunicació i suports publicitaris valencians i hem tingut una gran resposta. En 2021, quasi 37.000 persones van visitar el nostre castell, però més enllà d’aqueixes xifres, l’important és que es queden a menjar o compren en els nostres comerços, que és el que dona riquesa al nostre municipi”, afig.

Visites teatralitzades i rutes


A partir d’aquest dissabte 9 d’abril, comencen les visites teatralitzades al castell i centre històric d’Onda amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni històric i cultural d’Onda. Un conjunt d’actors i actrius amb vestimenta de l’època donaran a conéixer la història del municipi des de temps immemorials.

En concret, tant el 9 com el 23 d’abril, es realitzaran aquestes visites de manera gratuïta però amb inscripció prèvia en onda@touristinfo.net o a través del telèfon 964602853.

A aquestes visites especials se sumen les que ofereix tots els diumenges amb reserva prèvia el Castell de les 300 torres, de dues hores de duració. Aquestes discorren des del centre d’acolliment de visitants del castell i es visita el Museu Arqueològic, el Castell i el Jaciment Arqueològic del Palau i Centre Històric per un preu de 10 euros.

A més, el 24 d’abril, a les 12.00 hores, els visitants podran gaudir d’un recorregut per Onda en el qual es recitaran poemes d’Ibn Al-Abbar i Ana Rebeca Mezquita, dos il·lustres poetes que van demostrar una gran admiració per la ciutat.

Música i Fira d’Abril

D’altra banda, aquest 9 d’abril se celebra la Fira d’Abril d’Onda de la mà de l’associació Romeria d’Onda, que oferirà ambient, grups flamencs i exhibicions de balls. Al costat de la plaça de bous, a les 10.00 hores hi haurà concentració de cavallistes; a les 12.00 hores, exhibició de balls andalusos; a les 15.30 hores, actuació de ‘Kuerda pa rato’, a les 17.30 hores, de Patxi Ojana, i a les 19.30 hores, de Los Makis.

Els concerts seguiran els caps de setmana següents amb la Pasqua Sonora, en la zona exterior del Recinte Multiusos. En concret, el 16 d’abril, se’n pujaran a l’escenari Kasparov i La Senda; el 17, Nexus, Ocultos DJ i Euforia; i el 23 d’abril, Soniay sus secuaces i Vermut Mamut.

Activitats infantils

D’altra banda, Peque Pasqua 2022 torna, després de l’èxit de la passada edició, a l’Ermitori del Salvador, el Parc de la Ceràmica i la Plaça 8 de març, tal com han anunciat les regidories d’Esports i Benestar Social, Famílies i Majors.

Així, el 17, 18, 19, 20 i 24 d’abril podran gaudir de tallers de globoflèxia, cometes, futbolí, rocòdrom, tir amb arc, tirolines o jocs tradicionals. Comptaran, a més, amb un servei d’autobusos gratuït per a l’Ermitori del Salvador disponible els dies 17, 18 i 24 d’abril.

Així mateix, el 16 d’abril, a les 18 hores, les famílies podran gaudir d’una activitat d’arqueologia en família al castell per a conéixer les últimes troballes en la fortalesa medieval. En concret, es realitzarà una visita guiada per a adults i una visita amb taller per a xiquets d’entre 6 i 12 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari