L'Ajuntament d'Onda arranca el procés de participació per a la modernització de les seues àrees industrials i logístiques

Aguilella: “Invertim per a sumar competitivitat per a les empreses situades a Onda i per a atraure noves inversions”

L'Ajuntament d'Onda arranca el procés de participació per a la modernització de les seues àrees industrials i logístiques
11/09/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha començat a treballar en el procés d’escolta activa i participació del sector empresarial per a elaborar el Pla de Millora i Modernització de les Àrees Industrials. Aquesta iniciativa persegueix recaptar propostes per a continuar sumant competitivitat, atraure noves inversions i generar més ocupacions a la ciutat, que compta amb una de les majors àrees industrials del Mediterrani, amb 15 polígons que sumisquen 10.952.170 m².

Així, el regidor d’Ocupació i Hisenda, Salvador Aguilella, ha creat un grup de treball tècnic per a crear un pla de millora orientat a la modernització i creixement sostenible de les àrees industrials d’Onda, comptant amb la participació de les empreses locals i els seus treballadors. A més, també s’han establit les bases per a desenvolupar el Pla de Mobilitat Urbana.

“Des de l’equip de govern treballem per convertir Onda en un dels parcs industrials més competitius del Mediterrani en incorporar serveis que suposen un avantatge competitiu per a les empreses ja situades a Onda i que facilite l’atracció de noves inversions. Tenim tres punts forts que són les nostres modernes infraestructures i posició geoestratègica; les bonificacions fiscals que oferim a les empreses per part de l’Ajuntament; i la qualitat de vida d’una ciutat mediterrània com Onda”, ha explicat Aguilella.

Pla d’inversions

Cal recordar que l’Ajuntament invertirà 650.000 euros en els pròxims 4 mesos per a millorar els serveis en els 11 milions de metres quadrats de sòl empresarial que disposa Onda i en la qual es troben instal·lades més de 500 empreses. Aquest mes s’iniciarà la construcció les obres d’un carril bici que unirà part de la zona industrial, des del Baixador de Betxí, fins al nucli urbà amb una inversió de 171.663,43 €, que permetrà millorar el transport sostenible a la ciutat. Al que cal sumar la realització d’un Pla de Mobilitat Urbana. Les inversions continuaren amb la instal·lació de 151 nous hidrants per a augmentar les mesures de protecció contra possibles incendis, amb una inversió de 176.821 €, i la millora de zones verdes.

A més, el consistori està en procés de licitació, per valor de 233.060 euros, del contracte de subministrament i instal·lació de cambres per a posar en marxa el Centre de Control, visionat i gestió del sistema de càmeres de circuit tancat en les dependències de la Policia Local que comptarà amb 6 pantalles led de 46″. El sistema permetrà millorar la seguretat a través de la vídeo-vigilància durant les 24 hores del dia, controlar el trànsit a temps real, així com gestionar l’estat i manteniment dels polígons.

A aquestes actuacions cal sumar unes altres que ja s’han realitzat en els últims mesos com la millora de l’asfaltat, instal·lació d’enllumenat públic amb lluminàries de tecnologia led i canalitzacions per a la instal·lació de la xarxa de fibra òptica.

Falta de suport de la Generalitat

Totes aquestes inversions s’executaran a pesar que la Generalitat Valenciana ha eliminat les ajudes de l’IVACE que tenia previstes, la qual cosa suposa la pèrdua d’inversions per valor aproximat de 500.000 euros per a la millora de competitivitat d’àrees industrials d’Onda.

Sobre aquest tema, Aguilella ha explicat que “aquesta decisió unilateral del Consell ha suposat una maçada per a l’economia ondera i la competitivitat de les nostres empreses. Malgrat això, des del govern municipal estem redoblant esforços i invertint per a augmentar i millorar les oportunitats laborals a la ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari