Onda arranca la reconstrucció de la façana de la casa històrica de la plaça Sant Cristòfor

Onda arranca la reconstrucció de la façana de la casa històrica de la plaça Sant Cristòfor
24/01/2022 -

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat les obres de reconstrucció de la façana de la casa antiga, situada en la pintoresca plaça Sant Cristòfor i al costat d’un fragment de l’antiga muralla medieval, que es va esfondrar en 2019 per un col·lapse. Així, gràcies a aquesta actuació, emmarcada en el pla d’embelliment urbà Onda Bonica, prompte tornarà a lluir en tota la seua esplendor aquest enclavament únic del centre històric.

El govern municipal inverteix al voltant de 30.000 euros a restaurar la façana, que inclou la reconstrucció del balcó inclosa, i a garantir l’estabilitat dels murs annexos i embellir aquesta part d’Onda. L’empresa ondera triada per a executar l’obra és Guillamón Guillamón i el termini previst és de cinc mesos.

Onda Bonica segueix avant amb aquest nou projecte amb el ferm propòsit de transformar els racons degradats de la nostra ciutat en espais que milloren la qualitat de vida dels onders, convergint el talent local de les nostres empreses constructores i la ceràmica ondera”, ha apuntat l’alcaldessa, Carmina Ballester.

Molí la Mona

En paral·lel, el govern municipal ha acabat les obres de regeneració i posada en valor de l’enclavament del Molí de la Mona, una zona que compta amb 190 metres quadrats de superfície i que es trobava en estat d’abandó i degradació. La remodelació de la façana del Mercat Municipal d’Onda i instal·lació d’un mural ceràmic ha sigut una altra de les actuacions inaugurades recentment. El nou mural ha sigut dissenyat per l’ondera Begoña Molina, sota el lema ‘Del camp a la taula’. El disseny resumeix les diferents baules d’una cadena alimentària justa, destacant la importància del comerç sostenible i de proximitat.

També estan en marxa les obres de millora de la plaça Rei Don Jaime. El projecte inclou l’eixample de les voreres per a posar en valor els porxos, l’ampliació de la illeta amb empedrat de pedra per a millorar la seguretat viària i la integració amb l’entorn, així com la redistribució i ampliació de places d’aparcament, tal com han demandat els veïns.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari