Onda i ASCER avaluen la crisi energètica del sector ceràmic i sumen noves sinergies

Onda i ASCER avaluen la crisi energètica del sector ceràmic i sumen noves sinergies
29/09/2022 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha aprofitat la seua visita a la Fira de Cersaie per a tornar a reunir-se amb l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER) amb l’objectiu d’abordar l’actual situació de crisi energètica del sector ceràmic i continuar sumant sinergies de cara al futur del clúster ceràmic en el municipi.

Així, la primera edil s’ha reunit amb el vicepresident de l’organització, Ismael Peris, i el secretari general, Alberto Echevarría, per a tractar temes com l’augment dels costos energètics i el procés de descarbonització. Cal destacar que les empreses dedicades a la ceràmica ofereixen treball directe a milers d’onders, sent el sector que més ocupació genera en la localitat i un dels clústers més importants de la província. A més, les signatures onders exporten ja a països dels 5 continents del món, posicionant a la localitat com un referent internacional.

No obstant això, el sector es troba en una cruïlla davant la crisi causada per la pujada dels costos d’energia. Tal com informa ASCER, si es manté l’evolució del preu del gas, la factura sectorial pujarà aquest any més d’un 146%. Així mateix, el sector s’enfronta al repte de la reducció d’emissions de CO2 a través de possibles solucions com el biogàs, l’electrificació o l’hidrogen per a aconseguir els objectius de descarbonització, però de moment, no es troben les tecnologies disponibles per a poder dur a terme aquesta transformació.

Sobre aquest tema, Ballester ha destacat: “El sector de la ceràmica està vivint una situació preocupant i d’incertesa immerescuda, perquè és un sector que sempre ha invertit en R+D+i i ha estat preocupat per la defensa del medi ambient”. La primera edil també ha considerat les ajudes actuals com a insuficients. “És fonamental que totes les administracions públiques de la província i de la Comunitat Valenciana alcem la veu sense fissures amb la condició de mostrar el nostre suport a aquest sector perquè el futur de la nostra província i el de milers de famílies està en joc”, ha manifestat.

Per part seua, el vicepresident de la patronal ceràmica ASCER, Ismael Peris, ha manifestat el seu agraïment a l’Ajuntament d’Onda “per estar sempre al costat de les empreses ceràmiques i defensar els seus drets” i ha afirmat: “Si el Govern d’Espanya no augmenta les ajudes al sector com en altres països, les empreses de la província es veuran abocades a reduir la seua productivitat i competitivitat”. Així mateix, ha traslladat la seua felicitació a la primera edil per la generació de riquesa en el municipi després de sumar noves inversions.

Incentius fiscals

En la reunió de treball, l’Ajuntament d’Onda també li ha presentat a ASCER els avantatges competitius que té el municipi, com la ubicació estratègica, infraestructures de primer nivell, assessorament laboral i incentius fiscals amb bonificacions en els impostos de l’IAE i ICIO, que poden arribar fins al 95% en el cas d’instal·lar sistemes d’energies renovables.

D’altra banda, el consistori ha tornat a llançar la línia d’Ajudes al Foment de la Contractació amb les quals es busca ajudar els veïns a inserir-se en el món laboral, amb ajudes econòmiques de fins a 4.000 euros per a les empreses que opten per contractar a onders que es troben en situació de desocupació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari