Onda avança en el projecte de reconversió de l'antiga fàbrica La Campaneta com a centre cívic

Onda avança en el projecte de reconversió de l'antiga fàbrica La Campaneta com a centre cívic
10/01/2021 -

L’Ajuntament d’Onda continua avançant en el projecte de recuperació de l’antic edifici industrial ‘La Campaneta’ com a centre cívic. Així, en aquests moments s’estan escometent obres de condicionament en la façana i coberta abans d’iniciar la segona fase, en procés de licitació.

En concret, s’està duent a terme el picat, sanejat i esquerdejat de la façana, la regularització de la coberta amb arleta i la col·locació d’Onduline i la teula en la coberta. Quan finalitzen aquestes actuacions s’iniciarà la segona fase del projecte per a habilitar la icònica fàbrica en un espai preparat per a albergar múltiples activitats obertes al públic, com poden ser actes culturals, lúdics, socials o associatius. A més de les propostes municipals, l’edifici es posarà a la disposició de les associacions i barris.

Les obres de la segona fase garantiran que l’edifici complisca amb els requisits de seguretat estructural, els de seguretat d’utilització i accessibilitat, així com els de seguretat contra incendis per ser tots aquests comuns a totes les activitats i usos a desenvolupar en espais oberts al públic.

Cal ressaltar que es tracta d’un ambiciós projecte pressupostat en 726.618 euros i que està cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en el marc del Programa Operatiu pluriregional d’Espanya.

Sobre aquest tema, l’edil de Promoció Econòmica i responsable dels fons FEDER, Maria Baila, ha apuntat que “mitjançant el cofinançament de la Unió Europea continuarem amb els treballs de rehabilitació d’aquest històric edifici d’Onda per a oferir-lo als veïns. Alhora que recuperem una icona d’Onda, obrim un nou espai de convivència, cultura i oci del qual gaudirem tots els onders”.

Fàbrica centenària

Els orígens d’aquesta la fàbrica ‘La Campana’ se situen l’any 1806 i en ella es fabricava pisa i ceràmica arquitectònica de gran qualitat, obtenint diferents premis. La fàbrica va tancar les seues portes definitivament en 1995 i, posteriorment, va passar a ser adquirida per l’Ajuntament d’Onda.

Després d’aquesta remodelació el públic podrà visitar els elements d’interés arquitectònic, històric i cultural com els antics forns moruns i el fumeral de rajoles d’argila cuita, que es destinaven a la fabricació de peces ceràmiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari