Onda rep ajudes per a famílies monoparentals per a oferir els mateixos drets i oportunitats

La Federació espanyola de municipis i províncies (FEMP) ha concedit a Onda dues ajudes, per import total de 10.000 euros, per a dur a terme el projecte de coordinació de la criança en les ruptures de parelles amb filles i fills i, d’altra banda, per a adequar i dinamitzar noves senderes municipals. Totes dues actuacions s’emmarquen en l’estratègia de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, de la qual Onda forma part, per millorar la qualitat de vida dels veïns.

D’aquesta manera, aquestes ajudes arriben per a complementar la línia d’ajudes del govern municipal destinades a les famílies monoparentals, de les quals ja s’han beneficiat més de 20 llars, amb l’objectiu que totes les famílies onderes puguen disposar dels mateixos drets i oportunitats.

“En cap municipi pot haver-hi veïns de primera i de segona, per això ens posem al costat d’aquelles famílies amb circumstàncies especials que ens han demanat ajuda perquè tots els onders puguen disposar dels mateixos drets i oportunitats”, ha destacat l’edil de Benestar Social, Óscar Valero.

90 quilòmetres de senderes

Per part seua, l’ajuda de la FEMP per a adequar senderes municipals servirà per a reforçar els treballs del consistori en la neteja, condicionament i revisió de la senyalització d’alguns trams de la xarxa municipal que suma 90 quilòmetres de senderes homologades per la Federació d’Esports de Muntanya (FEMECV). La finalitat d’aquestes accions, encaminades a fomentar el turisme actiu, és mantindre en perfecte estat els camins i garantir el pas i la seguretat dels usuaris.

“Aquest reconeixement de la FEMP ens anima a continuar treballant amb tota la nostra obstinació per a fer d’Onda una ciutat més agradable per a viure i de la qual sentir-nos més orgullosos”, ha comentat el regidor de Ciutat Saludable i Sostenible, Paco Pastor.